Nyt fra Vestfronen: Incursion

a2144850211_10

Kan et gendannet 80'er-band, der aldrig udgav mere end en demo dengang, tænde ilden i hjertet efter sværd og trolddom? Incursion kan i hvert fald tænde en flamme.

Kunstner
Titel
The Hunter
Dato
29-01-2021
Trackliste
1. The Hunter: Prologue
2. Warrior Of Destruction
3. Guiding Faith
4. Fade To Black
5. Kingdom Of The Dead
6. The Hunter: King Of All The Land
Forfatter

Nyt fra Vestfronten: Incursion
Floridianerne Incursion var oprindeligt aktive fra 1982 til 1986, men modsat medfloridianerne Savatage fik de ikke rigtig nogen karriere. En demo og en medvirken på en obskur kassettebåndscompilation, der hed 'Florida Explosion', blev det til i 1985, før de gik i opløsning. Nu er de gendannet og har indspillet det materiale, de havde; stilen er klassisk og semiepisk US power med masser af heavy metal, tydelig inspiration fra Iron Maiden og relativt storladen vokal. Det er et konceptalbum, The Hunter', der handler om The Hunters stræben efter at blive konge over hele landet, hans kamp mod The False King (og her på Vestfronten er vi meget enige i The Hunters politik over for de false) og hans rejse ned i de dødes rige.

Er det et band, der ser sejt eller farligt ud, og kan de måske køre knallert?
Det er et godt spørgsmål. De er amerikanere, så de kan i hvert fald nok køre en firehjulstrækker, hvilket ikke er et ret metal køretøj. Men de har ikke vedlagt pressebilleder, og der findes heller ikke billeder af dem på deres hjemmeside eller på deres Facebook-profil. Lidt utjekket, men måske er de så gamle, at de ikke længere har langt hår.

Men har de et navn, der lyder sejt, når du fortæller om det til dine venner?
Incursion lyder ikke sejt, men det betyder sådan cirka "overraskelsesangreb" og "indtrængen på fjendtligt territorium", og det er jo både sejt og ret metal. Så man skal nok lige forklare folk, hvad det betyder, hvis man vil have et anerkendende nik med på vejen.

Har de et navn, der ser godt ud, når du skal skrive det bagerst på dit kladdehæfte?
Nej. Hvad sker der lige for det logo?
Incursion
Det er fedt nok med stålkanten, men skrifttypen minder mere om sådan et "sjovt" thrash/crossover-band, og det vil du jo ikke have, at hende den lækre med leopardgamacherne tror, du hører. Slapt logoarbejde, især når man tænker på, at de med deres sene debut har fået et cover, der på trods af en lidt for digital finish sender de helt rigtige signaler:Up jeres logo-game, Incursion. Og få også lige fikset skrifttypen på pladetitlen til næste gang. Det ligner jo noget fra et computerspil fra startnullerne. Eller moderne metal. Krigeren med øksen kommer altså snart efter jer.

Hvad kan jeg sætte på min battlevest, og hvad kan jeg have under den?
Incursion er gamle, og mon ikke det er derfor, de ikke helt har fattet, at man skal lave et patch. Eller også har de bare erkendt skrifttypens uformåen.

Hvis du nu kun vil høre et enkelt nummer, så skal du starte her:
Du skal høre 'Kingdom of the Dead' (som er stedet, hvor coverets og konceptets Hunter er henne, fordi, som vi lærer i 'Fade to Black', det er der, han skal hen, hvis han vil undgå at føle "icy dread", hvilket man åbenbart ikke gør i de dødes rige). Videoens animationer er ikke for heldige, og der kommer vi tilbage til det computerspil fra startnullerne.Og hvis man bliver fanget, er der kun dette minialbum; demoen er desværre ikke tilgængelig:Heldigvis har et geni lagt en af sangene fra kassettebåndscompilationen op, og den er fyldt med speedet, ungdommelig energi og den gamle sanger, David Russell, der gerne vil op i et register, han ikke helt magter, og det er ret fedt. Den nye sanger, Steve Samsons gør det objektivt bedre på 'The Hunter', men Russell har charme.Hvis man havde haft den compilation, så havde man formentlig spolet hen til den her sang hele tiden:Man kunne måske godt ønske sig lidt af den ungdommelige energi og råhed på 'The Hunter', men det er utvivlsomt en charmerende plade.

Du skal lytte til dette band, når du er træt af dinosaurerne i:
Riot, da de var i deres power metal-periode, og Jag Panzer.