Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uden nåde

Updated
ordinance

Ordinance indkapsler essensen af black og er samtidig så meget mere end blot black metal på deres intense og storladne andet album. Resultatet er et af årets bedste album i genren.

Kunstner
Titel
In Purge There Is No Remission
Dato
11-09-2020
Trackliste
Obstructed Paths
Diabolopathia
Gathering Wraiths
Credo Sceleratum
The Kingdom of Nothing
Gesticulation of Death
Purging Kremanation
Forfatter
Karakter
5

Der er næppe nogen black metal-udgivelse, jeg har hørt lige så meget i år som finske Ordinances andet album, 'In Purge There Is No Remission'. Der er simpelthen ikke kommet et album i genren med en bedre fusion af rå kraft og finesse.

Albummet har det hele. En stor og hvælvet produktion, der forsager lo-fi-tendenser og passer perfekt til den storslåede og hårdtslående musik. En intensitet, der nærmer sig dødsmetallens. Det har gnistrende leads, hints af den klassiske metal, catchy riffs, afvekslende tempo og en overlegen sangskrivning, der er både varieret og fokuseret og med plads til de detaljer, der er med til at løfte albummet.

Lyt for eksempel til de heavy metal-agtige skrig, de diskrete synths og dommedagsbasunerne, der dukker op inde i 'Credo Sceleratum'. Her forenes den klassiske black metal med melodi og atmosfære. Resultatet er bjergtagende.En af bandets forcer er vokalist (og guitarist og bassist) Arttu Ratilainen, hvis raspende vokal er dybere og mere artikuleret end de fleste andre i genren. Der er stort set ikke behov for tekstarket, og vokalens klang giver Ordinance endnu et særpræg, hvor de naturligt bygger oven på det, andre har lavet. Det hvirvlende, Immortal-agtige tempo i 'Gathering Wraiths'. Den Mgła-agtige sans for melodi. De Dissection-prægede akustiske melodier i 'Gesticulation of Death'. Den Armagedda-agtige besathed. Dissonancen og de snoede riffs fra Deathspell Omega, men i en langt mere tilgængelig form. Samtidig skaber Ordinance dog sin egen identitet i processen.

Afslutningsnummeret 'Purging Kremation' er intet mindre end majestætisk. Det er melodisk og himmelstræbende. Det er fyldt med storslået apokalypse-poesi og indeholder også en ophøjet atmosfære uden at miste det rå bid fra genren.

'In Purge There Is No Remission' er et af de bedste black metal-album i de senere år. Albummet indkapsler essensen af genren og er samtidig så meget mere end "bare" black metal. Kuldegysende og nådesløst.