På rette vej

Populær
På rette vej

Electic Guitars viser ganske gode takter på bandets tredje album.

Titel
Rock'n'Roll Radio
Dato
10-02-2017
Trackliste
1. Rock'n'Roll Radio
2. False Flag Operartion
3. Headless Chicken
4. Swagman
5. Splinter
6. Bambi On Ice
7. Lucy Glow
8. Homewrecking Woman
9. Stay Under The Radar
10. Back To You
Karakter
4

Electric Guitars er albumaktuelle med bandet tredje album på bare fire år. Bandet er fortsat funderet omkring guitaristerne Søren Andersen og Mika Vandborg, hvor begge også står for vokal. På det nye album, 'Rock'n'Roll Radio', bakkes de to op af Peter Kjøbsted på bas og Morten Hellborn på trommer.

Musikken er fortsat inspireret af amerikansk hard rock i stil med Kiss og Damn Yankees men der er så småt ved at vise sig nye retninger i musikken, og kompositionerne er en smule bedre end på bandets to foregående album.

Albummet lægger ud med titelsangen, som opererer i vanlig stil, og hvor der på sympatisk vis advokeres for mere rock i radioen. Det er så nok et håbløst ønske i dansk kontekst, men det er da bestemt en lille sang værd.

Også ’False Flag Operation’ er en genkendelig hard rock-komposition, som læner sig tæt op ad forbilleder som Kiss og AC/DC.

På albummet tredje sang, ’Headless Chicken’, der samtidig er andet singleudspil fra albummet, har man fået banket en meget D.A.D.-lydende sang sammen. Man har da også taget skridtet fuldt ud og har fået Jacob og Jesper Binzer til at medvirke. Det er der kommet et samarbejde og en sang ud af, der fuldstændig lyder som D.A.D. – og det vel at mærke på en god dag, som vi kender det fra år tilbage.

">

Men der er mere nytænkning at spore i den tunge sang ’Swagman’, der er første singleudspil fra ’Rock’n’Roll Radio’. Det er en sejtrækker, hvor de tunge og dystre toner hives frem. Det er absolut berigende og befriende at se Electric Guitars udfolde sig inden for den lidt mindre traditionelle hard rock.

">

Også afslutningssangen ’Back To You’, der med sit lidt bluesy og tunge riff vækker minder om Whitesnake og Bad Company, er en solid slutning på et godt hard rock-album.

Der er stadig lidt for mange sange på 'Rock'n'Roll Radio', der ikke helt er på niveau med de bedste på albummet, men der er betydelige fremskridt at spore i forhold til de to første album.