Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En udmærket start på 2020

Updated
307545

Skanderborgs metalcoredarlings leverer en overbevisende debut med plads til udvikling og selvstændighed.

Kunstner
Titel
Animus
Trackliste
History Repeats
End of Days
Bite the Curb
Just Business
Elitist
Chasing Ghosts
Pariah
Backstabber
Hang Them High
Oceans Of Black
Echoes Of Hate
Karakter
3

Det har næsten været umuligt at komme uden om Royal Deceit de seneste år. Kvintetten fra Skanderborg har tourneret heftigt og haft flere prominente opvarmningsgigs. Blandet andet for Møl, Artillery og ukrainske Jinjer. Hvis navnet stadig ikke lige siger dig noget, kan du passende læse vores Morgendagens stjerner fra 2017.

Selvom det efterhånden er fem år siden, kvintetten blev dannet, er der stadig tale om et forholdsvist ungt band. Ungt, men allerede erfarent. Ud over masser af liveerfaring er det blevet til to ep’er, ’Snap’ fra 2015 og ’Psalms for the Corrupt’ fra 2017.

Musikalsk er der ligeledes sket meget i Royal Deceit-lejren i løbet af kort tid. Genremæssigt holder bandet sig stadig til en solid blanding af klassisk metalcore krydret med lidt nu-metal og en snas post-hardcore-noter. Til gengæld er sangskrivningen tydeligt forbedret på bandets fuldlængdedebut.

Nuvel ’Animus’ er ikke en musikalsk eufori, men på tværs af pladens ni reelle numre lykkes det ganske fint for Royal Deceit at skabe ørehængende og lettilgængelige kompositioner. Man bliver sjældent udfordret og finder ingen nyskabelser, men derimod en fineevne og sans for sangskrivning.

Hvis man ser bort fra den 2000-yesterday brain-fart det reelt er at inkludere to intronumre (’History Repeats’ og ’End of Days’), indledes pladen med den sprudlende og særdeles singalongvenlige ’Bite the Curb’. Der veksles mellem tordnende vers og fængende riffs, prydet med et slut-90’er-venligt omkvæd, der vækker minder fra dengang, nu-metal var sjovt og skabte liv i metallandskabet.

Især Mathias Rønde Uldall-Jessens noget særprægede, men kompetente vokal giver numrene, såmænd hele pladen, et ekstra niveau. Den efterfølgende ’Just Business’ holder samme fine niveau, hvor også Alexander Jacobsen og Jesper Malmsiø Larsen får lov til at spille lidt med guitarmusklerne. Det skaber hyppigt associationer til guitar-harmonier fra internationale metalcore-orienterede bands som Bury Tomorrow og As I Lay Dying.

I det hele taget er der god grund til at være positivt stemt over for skanderborgensernes debutalbum. Der er ikke så meget pis, kvintetten vil og kan spille musik – uden at det bliver overkompliceret, fortænkt eller for den sags skyld simplificeret.

Men der er ikke meget nytænkning over ’Animus’. Selvom det hele på papiret ser ganske godt ud, er det svært at forestille sig, at kvintettens debut skulle sætte et specielt aftryk. Ligesom debutpladen nok er glemt om nogle år. Forhåbentlig fordi Royal Deceit til den tid har skåret formen til og givet deres lyd et mere unikt udtryk end det nuværende.

'Animus' udkommer d. 31. januar.