Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Skær dog ind til benet

Updated
Skær dog ind til benet

Andet album fra Sylosis er en udmærket omgang moderne thrash metal, men bandet taber af og til lytteren i langtrukne sangafslutninger.

Kunstner
Titel
Edge of the Earth
Dato
14-03-2011
Distributør
Genre
Karakter
3

I 2008 kom debuten fra Sylosis, der tidligere dog havde udgivet to EP'er i henholdsvis 2006 og 2007. 'Conclusion of an Age', som debuten blev døbt, modtog ganske pæne anmeldelser, og med 'Edge of the Earth' foreligger den svære toer.

Der er stadig tale om musik, der har rødder i Bay Area-thrashen, men som via sit melodiske arbejder også trækker en hel del på mere moderne metal som Devildriver, Trivium, Sanctity og til en vis grad Lamb of God.

Frontmanden er Josh Middleton, der udover guitar også tager sig af vokalen, som er konsekvent udført, men uden at stemmen bliver et varemærke for bandet. Der bliver råbt godt igennem og det fungerer, men selvom det lyder som Dez fra Devildriver af og til, så skiller den sig bare ikke ud på samme måde.

Skiven indeholder 14 tracks, hvoraf det ene dog en kort outro til den fede 'Empyreal', som fænger rigtig godt. Flere af sangene bliver desværre så lange, at de "store" slutninger, det skulle have været, bliver kedelige. Bevares, det skaber da en vis dynamik, men Sylosis fungerer bare bedre med mere knald på.

Guitarerne er meget melodiske, når der spilles lead, og for at give plads til det i lydbilledet, forsvinder lidt af råheden i det bagvedliggende riff. Sylosis havde ellers beordret en rå og live-agtig lyd hos producer Scott Atkins, men man kan ikke få det hele, når man også gerne vil have sovs til.

Med en times musik er der i den grad noget at fordybe sig i, men det havde måske været godt, at have kørt lidt kvalitetssikring ind over, for hvis den overflødige ballast var blevet hældt fra, så havde der nok også gemt sig en højere karakter til briterne, for denne ellers ret udmærkede skive.

Her får du det i anmeldelsen fremhævede nummer 'Empyreal', da det er den første video fra skiven: