Sludge på new zealandsk

Sludge på new zealandsk

Stoner/sludge-bandet Beastwars er med deres udmærkede debut i færd med at sætte New Zealand på metalverdenskortet. 

Kunstner
Titel
Beastwars
Dato
11-09-2012
Genre
Trackliste
1. Damn the Sky
2. Lake of Fire
3. Mihi
4. Daggers
5. Call Out the Dead
6. Red God
7. Iron Wolf
8. Cthulhu
9. Empire
Karakter
4

New zealandsk metalmusik er lidt af et ubeskrevet blad på den internationale musikscene, hvilket ikke gjorde glæden ved at ramle ind i Beastwars' selvbetitlede debut mindre. ’Beastwars’ udkom egentlig allerede i maj 2011, dog kun i hjemlandet New Zealand. Ikke før september sidste år fik resten af verden fornøjelsen af denne udmærkede stoner sludge-udgivelse.

Selvom der rent geografisk er langt fra Wellington til sludge-metallens arnested, New Orleans, så ligger Beastwars’ stoner sludge sig i værdig forlængelse af nogle af den traditionelle sludge-metals faddere, så som Eyehategod, Crowbar og Down, men læner sig især lydmæssigt mere op ad nyere arvtagere som Kylesa, High on Fire og Weedeater. Beastwars holder sig imidlertid konsekvent i den tunge ende, og debutens tyngde er som skabt til lastbilkørsel.

’Beastwars’ byder på (kun) 9 numre, hvor især første halvdel udmærker sig. Herefter kommer et par stille numre, der desværre bliver lidt for stille og så at sige punkterer den ellers velkørende lastbil. Man kunne derfor godt savne, at debuten indeholdt et par numre mere. Herefter bliver lastbilen imidlertid køreklar igen, og det hele sluttes gedigent af med videonummeret ’Empire’.

Ifølge Beastwars selv efterlever de et simpelt motto, nemlig ”obey the riff”, og musikken kredser rigtignok om de slet ikke uinteressante (trucker)riffs. Eksempelvis har det egentlig lidt spøjse versriffs i ’Call Out the Dead’ sat sig fast. Man kan alligevel diskutere originaliteten af riffene, og som konsekvens musikken, men krydret med Matt Hyde, hvis vokal giver mindelser om Kirk Windstein (Crowbar, Down m.fl.), og som til tider lyder, som om han er pisse fuld, får Beastwars deres eget uhøjtidelige, lettere grinagtige, men ret så velfungerende udtryk.

Så tag Beastwars med på din næste køretur. Det vil du bestemt ikke fortryde.