Smukt fra ende til anden

Smukt fra ende til anden

Nogle albums skal høres i sin helhed og ikke i glimt. Paradise Lost har begået et af disse.

Titel
Faith Divides Us - Death Unites Us
Dato
30-09-2009
Distributør
Genre
Trackliste
01. As Horizons End
02. I Remain
03. First Light
04. Frailty
05. Faith Divides Us – Death Unites Us
06. The Rise Of Denial
07. Living With Scars
08. Last Regret
09. Universal Dream
10. In Truth
Karakter
4

Uden at tale om fyld – for sådan var tilfældet ikke – så var de engelske doom kongers forrige album af den slags, hvor nogle sange stak markant længere frem end de andre på albummet. Albummet hed ’In Requiem’ og bød Pardfadise Losts fans tilbage til lidt af den lyd og stil, som bandet var blevet berømte på. Det var tungt og mørkt, men der anedes stadig spor af den sangskrivningstradition, som var indledt med ’One Second’.

Det nye album trækker lidt i samme retning, men sporet går også væsentligt længere tilbage. Her tænkes måske ’Shades of God’ krydret med lidt ’Icon’. Albummet har ikke rigtig nogen sange som skiller sig ud som ”hittet”, men er i stedet et værk, hvor hver sang klæder den næste, og det står hurtigt klart, at skiven gør sig rigtigt godt som en helhed spillet fra start til slut. Gerne gentaget.

Omkvædene er gennemarbejdede og fængende og lyser lidt op i forhold til de ellers ganske klagende og dystre vokalpartier Nick Holmes afleverer. Guitararbejdet er umiskendeligt Paradise Lost, men virker alligevel friskt og modigt. Det er sjældent positivt at være i sit livs efterår, men for et band som Paradise Lost skal det forstås netop sådan. Det er musik til lysets gradvise forsvinden, mens vinden rusker i træerne udenfor, og man kæmper for at holde sig varm i sin hule.


Læs tidligere anmeldelser af Paradise Losts skiver her:
Anatomy of Melancholy
In Requiem
Paradise LostSe også den officielle video til titelnummeret: