Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Svinsk hurtig tomgang

Populær
Updated
Svinsk hurtig tomgang

Den seneste plade 'Book Burner' fra Pig Destroyer prædiker til det allerede omvendte kor og gør ikke meget for at udfordre de eksisterende rammer.

Titel
Book Burner
Dato
22-10-2012
Label
Distributør
Trackliste
1. Sis
2. The American's Head
3. The Underground Man
4. Eve
5. The Diplomat
6. All Seeing Eye
7. Valley of the Geysers
8. Book Burner
9. Machiavellian
10. Baltimore Strangler
11. White Lady
12. The Bug
13. Iron Drunk
14. Burning Palm
15. Dirty Knife
16. Totaled
17. Kamikaze Heart
18. King of Clubs
19. Permanent Funeral
Karakter
2

Pig Destroyer er ikke kendt for at smide et album på gaden hvert år, så når de endelig gør, må vi hellere spidse såvel ører som blyant. De udsender nu deres femte album 'Book Burner', der indeholder 19 sange, der alle serveres i et hæsblæsende tempo.

Forsanger J. R. Hayes har sin sædvanlige raspe vokal, der sammen med Scott Hulls vanvid på guitar danner rammen for den tornadoagtige grindcore, som Pig Destroyer er blevet berømte og berygtede for. Hulls fortid i legendariske Anal Cunt sætter sine tydelige spor i Pig Destroyer, omend retorikken er blevet tonet en anelse ned i forhold til forrige bands' eskapader ud i det lyriske såvel som billedlige.

Hos Pig Destroyer er fokus på musikken og den er, ja... hurtig! Amerikanerne lader ikke deres genrefæller fra britiske Napalm Death noget at ønske omkring fart, aggressivitet og tempo. På 'Book Burner' er det fuld fart frem fra start til slut. Det lykkes da at finde et enkelt groove her og der, som f.eks. i 'Eve', der dog ikke når at sætte sig særlig længe, for sangen varer kun 1 minut og 17 sekunder.

Længden af sange kan man jo altid more sig over i grindcore-genren. Her på 'Book Burner' er der faktisk enkelte sange, der er over hele tre minutter, men ellers ligger størstedelen og roder omkring ét minuts længde. Der er kommet lidt mere elektroniske elementer ind over denne gang, hvilket er med til at gøre pladen mere alsidig end bare den endimensionelle grindcore, som det ellers let kan blive.

Det er dog en plade, der nok vil dele vandene. Enten abonnerer man på Pig Destroyers måde at skrive sange på, eller også gør man ikke. Jeg er ikke selv helt overbevist om, at 'Book Burner' går hen og bliver noget gennembrud for bandet. Den vil sikkert passe godt i allerede eksisterende fans' kram, men for udenforstående er den blot endnu en grindcore-plade. Til dens forsvar skal det siges, at er man ikke bekendt med grindcore, så er det ikke det værste sted at starte, trods alt.