Tag del i den esoteriske søgen

Populær
Tag del i den esoteriske søgen

Nightbringer leverer et infernalsk lydlandskab som få.

Kunstner
Titel
Ego Dominus Tuus
Dato
29-09-2014
Distributør
Trackliste
01 Prayer of Nephal
02 Et Nox Illumination mea in Deliciis Meis
03 Lantern of Eden’s Night
04 Things which are Naught
05 I am the Gateway
06 Call of the Exile
07 Where Fire Never Dreamt of Man
08 The Witchfires of Tubal Qayin
09 Salvation is the Son of Leviathan
10 The Otherness of Being
Karakter
5

Nightbringer blev dannet i Colorado i 1999 for, som de selv formulerer det, at fungere som en afleder for bandets overvejelser omkring mysterierne vedrørende døden, som den forstås i den magiske kunsts tradition... De kalder selv deres musik for esoterisk kunst, men man kan vist trygt kalde det black metal. 'Ego Dominus Tuus', eller “Jeg er din herre” på godt dansk, er Nightbringers fjerde fuldlængdealbum.

Nightbringer spiller dyster og medrivende black metal, ofte med meget højt tempo på guitar- og trommespillet; til tider afløst af ambiente keyboardstykker og lydeffekter. Men på trods af det ofte meget høje tempo formår de alligevel at producere infernalsk betagende lydlandskaber, der snigende hylder nihilismens kaos. Samtidig luller specielt guitarens monotone og gentagende messende skrig denne lytter ind i en meditativ tilstand - på samme tid klaustrofobisk og befriende - som kun black metal og meget lidt psych er i stand til. Hvis man hengiver sig til det, får man virkelig lov til at dvæle ved og meditere over det kaos, musikken repræsenterer, og hvordan det gør musikalsk oprør mod det umiddelbart ordnede kosmos, vi lever i til daglig. Nogle af hovedtemaerne er da også mørke, vanvid, kamp og magt.

'Ego Dominus Tuus' er et massivt konceptuelt værk fra start til slut. Massivt forstået på den måde, at det emmer af dedikation til tyngde, højtsvævende melodier og specielt et messende mørke, som næsten kun klassisk musik ellers formår. Fra åbningsnummeret, 'Prayer of Nephal', der næsten visuelt fremkalder billeder af forgården til helvede, et vindomsust og goldt landskab, hvor fortabte sjæle rastløst venter på deres kommende straf, over 'Et Nox Illumination mea in Deliciis Meis', der for alvor åbner for skærsildens flammer, til pladens sidste nummer, 'The Otherness of Being', der med stor melankoli beskriver vandringen og længslen efter at opnå et højere stadie af bevidsthed, sat fri fra tidens og den fysiske verdens rammer.

Nightbringer inviterer lytteren ind i et okkult univers, der normalt sjældent forløber andet end parallelt med dette, men som her, gennem musikken, flyder over i vores og anskueliggør det endeløse mørke, der omgiver os. Dette er musik med et spirituelt budskab, og der er dermed en enorm energiudladning i musikken, der vil kunne sende tankerne hos enhver med interesse i okkult eller spirituel nihilistisk filosofi, ja, måske endda “bare” horror- og chok-litteratur, på lange markvandringer. Dermed er 'Ego Dominus Tuus' med sin højtidelige og intense dyrkelse af mørke og det esoteriske bestemt heller ikke for den afslappede lytter.

Om ikke en kultisk dyrkelse, så i hvert fald et lyt værd.