Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Underligt ufærdigt

Populær
Updated
Underligt ufærdigt

Evil har eksisteret i en eller anden sammenhæng i 30 år, og alligevel er det, som om den første fuldlængde kunne have brugt lidt mere arbejdstid.

Kunstner
Titel
Shoot The Messenger
Distributør
Trackliste
1. It’s Here
2. Darker Side of Mother Nature
3. Shoot the Messenger
4. I Could Be Your Hero
5. Big Show
6. Keep It True
7. Move
8. World War 666
Forfatter
Karakter
2

Helt tilbage i 1984 debuterede københavnske Evil med ep’en ’Evil’s Message’, men alligevel – efter perioder med opløsning og line up-kaos – skal vi helt frem til 2015, før det endelig er blevet til en fuldlængde. Det må have været en umådelig lang ventetid for det eneste tilbageværende oprindelige medlem, trommeslager Freddie Wolf, som i tidens løb også har sat sig på samtlige instrumenter, bortset fra vokalen, der varetages af Søren Adamsen som også har været omkring Star Rats og Artillery, og som for tiden også svinger mikrofonen i Crystal Tears.

Trods de mange år til at forberede ’Shoot the Messenger’ er den største anke dog, at den lige netop ikke virker færdig, men kun som en demo med gode skabeloner til sange, der kan viderearbejdes til noget godt – et indtryk, den let skrabede produktion ikke gør meget for at ændre. Og kan man kalde det en fuldlængde med syv reelle numre og 32 minutters spilletid?

Tag titelnummeret, som byder på ren Pantera-vildskab i intro og et vrissent vers, men også et totalt kollaps i omkvædet, eller indledningen ’Darker Side of Mother Nature’, hvor Søren Adamsen viser, at han til stadighed har landets hidsigste rene vokal og serverer et lækkert vers. Det viser sig desværre også at være det eneste holdbare i sangen.

’I Could Be Your Hero’, der har lidt vel meget Dio over sig, rummer pladens største melodier, men igen sidder man tilbage med fornemmelsen af, at der kunne være presset meget mere ud af de gode ideer. Det samme gælder for ’Keep it True’ og ’ Move’, men man skal helt til sidste sang, før Evil både finder det personlige præg og laver et helstøbt nummer med  ’World War 666’.

Evil er ikke helt galt på den, men man sidder tilbage med følelsen af, at det kunne være blevet til et langt større comeback, end tilfældet er med ’Shoot the Messenger’.

Menu