10 hurtige: Esben "Esse" Elnegaard

Populær
10 hurtige: Esben "Esse" Elnegaard

Devilutions egen Esse er en vaskeægte rockstjerne, som mange kender som frontmand i Hatesphere og Swindler – og derfor er han blevet inviteret til at være dommer i årets Wacken Metal Battle.

Kunstner
Titel
Wacken Metal Battle 2018
Fotograf
Nefarious Entertainment
Forfatter

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
Jeg oplevede D-A-Ds Riskin’ It All-tour i Fyns Forum i 1992 otte år gammel. Om det imidlertid kan kaldes heavy metal i dag, kan man sikkert diskutere længe, men det var vildt for mig.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Der er mange. KoRn var det band, der betød mest i en afgørende periode i støbningen af mig som metalhoved. Samtidig har jeg bl.a. dyrket Reef og The Blues Brothers til hudløshed.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Af nulevende ville det nok være Devin Townsend. Hans hjerne er for vild, men han ville nok hellere drikke en kop kaffe.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
1. Down – 'NOLA'
2. Strapping Young Lad – 'Alien'
3. KoRn – 'Life Is Peachy'
4. Himsa – 'Summon in Thunder'
5. Reef – 'Glow'.

Og selvfølgelig ALT med Hanne Boel!

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Det var nok at varme op for Metallica i Royal Arena d. 3. februar 2017 og samtidig skrive historie ved at være den første nogensinde til at synge ved et officielt arrangement i Royal Arena.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
YouTube!

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
East 17, men kun med numret ‘Stay Another Day’.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Mainstreammediernes evindelige insisteren på, at rockmusikken i Danmark er død. Det er noget forbandet sludder, og den samlede danske musikbranche burde komme ned fra sin høje hest og anerkende de kræfter, der arbejder hårdt for den danske metalmusik. Metal er ikke kun for sjov.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Jøsses. Der er jo utallige. Men i mine unge år som nu-metal-knægt var det fedt at lære at gebærde sig i en moshpit og opleve, hvor omsorgsfuldt metalpublikummet er. Lynhurtigt lærte man at skelne mellem de rigtigere metallere og de udenforstående, der havde forvildet sig ind i pitten. En fed følelse af samhørighed.

10. Hvorfor er du heavyfan?
Med en far, der bl.a. søgte den hårdere musik i sin tid, samt en storebror, der gjorde det samme, var der ikke rigtig nogen vej udenom. Og så var jo bare at raffinere sin smag.