10 hurtige: Krimh

Populær
10 hurtige: Krimh

Den østrigske trommeslager Kerim ”Krimh” Lechner, der på nuværende tidspunkt er med i Septicflesh og har sit eget soloprojekt ved navn Krimh, har mange af rockens og metallens grundlæggere som inspirationskilder, men særligt et moderne band er en af hans helt store yndlinge: Slipknot.

Og netop Slipknot gjorde Krimh til en ganske kendt herre, da de tilbage i slut-2013 og start-2014 ledte efter en ny trommeslager, efter Joey Jordison forlod bandet. Krimh lavede nemlig en uofficiel trommeaudition på sin YouTube-kanal, som fik enorm opmærksomhed hos samtlige internationale metalmedier; for den (på nuværende tidspunkt) kun 28-årige østriger er en aldeles dygtig trommeslager – nok en af de mest talentfulde i den nye generation af metalmusikere. Allerede som 20-årig beviste han sit værd ved at komme med i Decapitated, som han forlod i 2012, og efterfølgende ved at være livetrommeslager for Behemoth i 2013, da deres egen trommeslager blev syg. Foruden et ganske imponerende tromme-CV, har Krimh udgivet to plader med sit soloprojekt, hvor han i øvrigt spiller alle instrumenter selv, og har gennem sin YouTube-kanal opnåede en ganske stor fanbase blandt musiknørder.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
Min far er en stor fan af gamle hard rock- og metalbands såsom Led Zeppelin, Ozzy Osbourne, Whitesnake, Black Sabbath og Deep Purple ... Han introducerede mig for disse genrer, allerede da jeg var helt lille, men jeg fik først for alvor appetit på denne musik, da jeg blev 12 år. Jeg husker, at jeg opdagede bands som Slipknot, Dimmu Borgir, Pantera og Korn. Særligt Dimmu Borgir var ret heavy for mig dengang.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Jeg har ikke et decideret yndlingsband gennem tiderne, men dem, der har påvirket mig mest og stadig gør det, er Slipknot.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Tja, jeg drikker ikke alkohol, men det kunne være sejt at hænge ud med nogle af de helt store gamle bands som Led Zeppelin og Black Sabbath, bare for at spørge dem om, hvordan det i gamle dage var at have to eller tre usolgte stadionkoncerter i træk. Jeg tror, at det må have været en ret fed følelse og oplevelse.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
Det er et meget svært spørgsmål, eftersom min musiksmag og mine lyttetendenser skifter konstant, men jeg kan dog til enhver tid nyde disse fem plader:
1. Slipknot: 'Slipknot'
2. Slipknot: 'Iowa'
3. Diablo: 'Eternium'
4. Karnivool: 'Sound Awake'
5. Decapitated: 'Organic Hallucinosis'.

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Det må være Architects i Wien i 2015, inden deres guitarist Tom Searle gik bort (hvil i fred). At turnere med Meshuggah var dog også helt sindssygt, sikken perfektionisme de har i deres musik og liveoptrædender!

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage ny musik?
For mig er YouTube den bedste måde at finde ny musik på. Jeg bruger ikke rigtigt Spotify eller lignende platforme.

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
Dope D.O.D. er et band, ingen ville tro, jeg vil kunne nyde, men de er helt vilde!

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
At metalhoveder kun kan lide metal og kun hører hård musik. Det er ikke rigtigt! De fleste metalfolk, jeg kender, elsker og lytter en del til stille musik.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
At vi er meget stille og rolige mennesker med en meget venlig attitude og generelt mindre aggressive og mere hjælpsomme end andre.

10. Hvorfor er du heavyfan?
Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men det har bare vist sig at være det rette for mig. Musikken fandt mig og gjorde mig til den person, jeg er i dag. Uden metal ville jeg ikke være den samme, det er helt sikkert!


Krimhs tredje soloalbum, ’Gedankenkarussell’, udkommer snart (dato endnu ukendt), og i mellemtiden kan du læse alt om ham her.