Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Mads Mølbæk

Populær
Updated
10 hurtige: Mads Mølbæk
10 hurtige: Mads Mølbæk

Mads Mølbæk er autodidakt bassist, gymnasielærer og med i Seven Thorns, som åbner fredagen på Copenhell i år.

Kunstner
Dato
23-06-2017
Koncertarrangør
Forfatter

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?

"Dengang hed Twix stadig Raider. Og jeg sendte en kupon ind og modtog et Raider-reklame-kassettebånd med alle tidens største hits, mikset af Kim Schumacher (slå det op, unge mennesker). Og dér var Twisted Sister med 'We're Not Gonna Take It'. Noget faldt endelig på plads, noget som hverken Gasolin, Kim Wilde eller Nena havde ramt helt, selv om de havde nitter og læder og rockguitarer."

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

"ARGH! Det umulige spørgsmål. Depeche Mode? Slayer? Skinny Puppy? Life of Agony? Black Sabbath? Type O? NIN? Manson? Nick Cave? Suicidal Tendencies? Og 100 andre."

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

"Geezer Butler. Jeg tror, han har mange historier. Og han er min største musikalske helt."

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?

"Igen: ARGH! Jeg har et par tusinde plader stående, de fleste af dem af en god grund ... Men på min top 100 finder du altid Mercyful Fates 'Melissa', Pink Floyds 'The Wall', Life of Agonys 'River Runs Red', Nick Cave & the Bad Seeds' 'No More Shall We Part' og Slayers 'God Hates Us All'.

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

"En af dem er Slayer i Vega på 'God Hates Us All'-touren. Ouch, der var god energi den dag. Men der har været mange!"

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

"Facebook-grupper, der linker til YouTube, Bandcamp og Soundcloud."

7. Hvilket band er din guilty pleasure? 

"Erasure. Og ABBA, selvsagt ... Men jeg føler mig ikke spor skyldig."

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan? 

"'Hvad, kan du også lide almindelig musik?'" Og som heavy-musiker i Seven Thorns: "Jamen, jeg troede I spillede sådan noget heavy-larm, men det lyder jo godt?!?" 

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet? 

"Masser! Folk er som regel åbne, venlige og hjælpsomme. Vi passer sindssygt godt på hinanden i pitten. Og så gør de fleste af os en dyd ud af at udvise almindelig pli og god opdragelse, fordi vi netop (mere eller mindre bevidst) vil modbevise de gængse fordomme om metalheads. Vi kan godt finde en skraldespand til vores affald i stedet for at smide det på jorden, og vi rejser os gerne for ældre medborgere i bussen. Desværre er det virtuelle heavymiljø ikke altid helt så cool, det er med mellemrum lige så dumt som i alle andre miljøer – fok svines til pga. deres smag etc., især hvis de kan lide Volbeat, Myrkur, Nickelback, eller udvalgte Metallica-album. Jeg forstår det ikke. Var det ikke meningen at vi skulle kæmpe for retten til at være sig selv uden at blive dømt af andres ideer om Den Gode Smag? Opfordringen hermed givet videre." 

10. Hvorfor er du heavyfan?

"Energien i musikken. Der er noget på spil, der er oprør, modhager. Og i god heavy er der musikalsk talent og kontrol over virkemidlerne i en grad, man ellers mest finder i jazz og klassisk. Men heavy er så meget, fra hardcore-punkens vildskab og vanvittig grind over afsindig ekvilibristisk tech-død og til de smukke melodier i power og den muntre popfest i glam. Jeg elsker det hele!"