Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Martin Haumann

Populær
Updated
10 hurtige: Martin Haumann

Vi spurgte Martin Haumann, trommeslager i Myrkur og manden bag projektet Mother of All, hvorfor han er heavymusiker. Det er han, fordi Rage Against the Machine og Death er fedt!

Dato
21-08-2017
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

Martin Haumann er trommeslager og har sit helt eget band med navnet Mother of All. Her komponerer han sangene, synger, producerer og spiller naturligvis trommer. På den første ep tog han sig også af både guitar og bas, men det har han dog overladt til andre på den nyeste 'Secular Assault', der netop er landet. Udover Mother of All kendes han også fra sin tid som trommeslager i Essence, hvor han medvirkede på både debutpladen 'Lost in Violence' og den opfølgende 'Last Night of Solace', og nu også i Myrkur. Fra at have levet en stilfærdig rolle som trommeslager i et enkelt band spiller han nu på flere heste og er på vej frem med sin musik og som sessionmusiker.

Vi tænkte, at vi hellere lige måtte høre, hvad der overhovedet fik ham ind i denne verden af hårde guitarer og tunge trommer. Så han fik 10 hurtige spørgsmål i forbindelse med, at vi har anmeldt førnævnte ep 'Secular Assault'.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?


Mit første minde med heavy metal (eller hard rock var det nærmere) var Aerosmith's 'Eat the Rich'. Jeg havde aldrig hørt så fedt og hårdt et riff og så seje trommebreaks. Det var første gang, jeg hørte noget lidt hårdere, som virkelig ramte mig. Jeg har nok været omkring de 10-12 år. Jeg havde blod på tanden. Så da nu-metal-bølgen senere satte i gang, var jeg meget modtagelig for metal.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Det er svært at nævne ét band. Men Death kunne være et godt bud. Første gang jeg hørte 'Human' og 'Symbolic' var jeg helt blown away. Vokalen var perfekt, og musikken var helt sin egen, og det var ligesom et perfekt puslespil, der ikke burde passe sammen, men gjorde det alligevel. Så det har været en stor inspiration.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Brad Wilk, trommeslageren fra Rage Against the Machine. Jeg har lyttet så meget til det band og hans spil gennem årene, og han har altid virket som en cool og chill dude. Nu har jeg mødt Tom Morello og bassisten på forskellige spillesteder i Los Angeles. De var mega flinke, så det kunne være fedt at få et flueben ved Brad Wilk også.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?

Fem er ikke nok ! Jeg har begrænset mig og skrevet seks på. De her plader kan jeg altid vende tilbage til, og jeg opdager nye ting, hver gang jeg hører dem.
Ikke i nogen speciel rækkefølge:

Immortal – 'Sons of Northern Darkness'
Death – 'Symbolic'
Necrophagist – 'Epitaph'
Rage Against the Machine – 'The Battle of Los Angeles'
Dissection – 'Storm of the Light's Bane'
King Diamond – 'Abigail'.

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

King Diamond – Copenhell 2016. Mine forventninger var så høje, at jeg mentalt var forberedt på, at jeg nok ville blive skuffet. Lige fra første tone var det dog sublimt. En helt vild oplevelse. De spillede fantastisk allesammen, og lyden var helt i top. De var virkelig på toppen af deres game. Jeg kunne ikke andet end at måbe over, hvordan den mand har kunnet opnå at være i sin helt egen niche og stadig kan ramme én så meget. Kuldegysninger. 

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

Efter i mange år hårdnakket og stædigt at have købt cd'er er jeg begyndt at bruge Spotify lidt. Det er ikke så ringe, når man vil opdage ny musik. Ellers har jeg altid lyttet til anbefalinger fra venner. Jeg spørger nogle gange, hvad gode venners yndlingsplade er – hvis de synes "DEN HER PLADE" er det fedeste, så må der være noget i musikken, som skal opleves.

7. Hvilket band er din guilty pleasure?

Det kommer nok an på, hvem man spørger. Jeg prøver ikke at gå for meget op i den slags. 

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

Min oplevelse er at åbne og oplyste mennesker generelt ikke har så mange forudindtagede opfattelser af folk ud fra, om de hører metal eller ej. Men den mest irriterende ting at blive mødt med er nye bekendtskaber, der i spøg prøver at imitere growl, eller metalfans, der konstant growler højlydt til hver eneste sociale event, de er en del af.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

Der er generelt rigtigt mange fede mennesker til koncerter og i andre bands. Det er fedt at tage til en koncert og møde nogle gamle venner og samle op, hvor man slap snakken sidste, eller at blive blæst helt væk af et upcoming band, der spiller fedt.

Jeg varmede varmede op for Fleshgod Apocalypse og Ensiferum, da jeg var sessionstrommeslager for Heidra. Det var virkelig fedt.

At spille til Copenhell med Myrkur 2017, var nok mit højdepunkt. Megafedt backstage, mødte så mange fede folk, vi spillede megagodt, og alle, jeg mødte, var helt oppe og køre over vores koncert. Fed oplevelse.

10. Hvorfor er du heavyfan?

Fordi der ikke er noget i denne verden, der lyder så fedt som distortion-guitar og blastbeats.

Menu