Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til Les Claypool

Populær
Updated
10 hurtige til Les Claypool

Primus har netop udsendt deres comebackalbum 'Green Naugahyde', som vi også anmelder her på sitet snarest. Indtil videre har vi stukket mesterbassisten og hjernen bag bandet, Les Claypool, 10 Hurtige.

Kunstner
Titel
Les Claypool
Dato
10-07-2011
Distributør
Fotograf
Henrik "Mauser" Reerslev

Inden Primus spillede i udsolgte Store Vega mødte vi Claypool på et hotel i midten af København. Læs om Les' musikalske præferencer her:

1. Dine alletiders fem favorit albums?
The Beatles – 'Abbey Road'
Tom Waits – 'Rain Dogs'
Led Zeppelin – 'Led Zeppelin II'
Peter Gabriel – 'Security' (dette er den amerikanske titel på Gabriels fjerde album, som blot hedder 'Peter Gabriel' i resten af verden, - Red.)
Led Zeppelin – 'Physical Graffiti'

2. Er der et nummer, du ville have dræbt for selv at have skrevet?
– Bas-riffet til King Crimsons 'Thela Hun Ginjeet' (fra 1981-albummet 'Discipline', - Red.). Et af mine største yndlingsriff nogensinde, og det er ellers ikke noget, jeg normalt går så meget op i. Men det det føles godt at spille det riff; man mærker, at man lever.

3. Din favoritmusiker gennem tiderne?
– Hmm… Som sagt er jeg ikke så god til det der med favoritter, men det må være Tom Waits.

4. Dit favoritband gennem tiderne?
– Det må være sådan noget som Beatles. Jeg mener, hvis jeg var fanget på en øde ø, og jeg kun måtte vælge ét band at lytte til, så ville det blive Beatles. Jeg bryder mig ikke om de her "favorit"-spørgsmål, for svaret afhænger altid af konteksten. Men Beatles har dækket så bredt et spekter af musik, at det må blive dem.

5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?
– Enten er det Peter Gabriel på hans 'Security'-tour, hvor jeg så ham to aftener i streg på Berkeley Community Theatre, eller også er det Larry Graham, som jeg så varme op for The Isley Brothers engang i 80'erne. Men så igen, hvis vi skal tage noget mere aktuelt, så må det være Roger Waters' "The Wall"-show, som jeg tog min søn med til, og han fik mulighed for at møde Waters, hvilket var et stort øjeblik for ham.

6. Hvilket band vil du allerhelst turnere med?
– Hmm, det ved jeg ikke… Aner det ikke!, griner Les.

7. Har I et før-scenen ritual?

– Vi drikker os pissestive og nikker hinanden skaller! Så kommer vi den rette mentale tilstand… (man fornemmer at sarkasmen tager over hos den efterhånden lidt trivia-trætte Les, - Red.)

8. Hvad er det bedste ved at være i et band som dit?

– Det er, at jeg kan gøre præcis, som jeg vil.

9. Hvad er det værste ved at være metalmusiker så?
– At jeg kan gøre præcis, som jeg vil! Haha! Det er et tveægget sværd…

10. Dine og bandets nærmeste fremtidsplaner?
– Vi vil turnere i hvert fald i et år frem. Jeg har altid sagt, at Primus bliver ved, så længe det er sjovt, og så længe det er mest spændende band at være i for mig.

Du er ikke sikker på, hvor længe det bliver ved med at være sådan?
– Well, du ved, når man får en opringning fra Adrian Belew (guitarist, der har spillet med blandt andre Frank Zappa, David Bowie og King Crimson, - Red.) ringer og spørger, om jeg vil indspille med ham og Danny Carey (Tool-trommeslager, - Red.), så er det naturligvis meget fristende… Eller når Tom Waits ringer og spørger, om jeg vil spille bas på hans nye plade, så møder jeg naturligvis op, for det er spændende og stimulerende. Der er flere musikere, som jeg har snakket om at lave noget med.

– For mig handler det ikke så meget om at få penge ind på kontoen. Hvis jeg tænkte på den måde, så havde jeg bare spillet udelukkende med Primus, non-stop. Det var det, min tidligere manager helst ville have, at jeg gjorde. Haha! Det handler om, at det skal være spændende. Det var derfor, jeg sagde ja til at medvirke på Hank Williams III's nye album. Hvis Willie Nelson ringede og bad mig spillede kontrabas for ham, så ville jeg foreslå, at vi skulle indspille et duoalbum – jeg ville være der som et søm! Jeg vil bare have noget at være stolt af, når jeg ligger på mit dødsleje, og tænker "dét hér var, hvad jeg opnåede"… Hellere det end "Se min bankkonto!"