Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tungt og skævt

Populær
Updated
Tungt og skævt
Glædeligt genhør med Primus på opsamlingen "They Can’t All Be Zingers". Os, der ikke har glemt Primus, selvom det er længe siden, der er kommet nyt materiale fra dem, holder stadig ørerne åbne, hver gang noget bevæger sig på den front. Ja, Primus, anført af bas-ekvilibristen med den nasale røst, Les Claypool, er et band, man enten hader eller elsker.

Sådan har det altid været, og tro det eller lad være, men nu er det faktisk hele 20 år siden, at Claypool dannede Primus i El Sobrante - en lille flække uden for San Francisco. Der gik ikke længe, inden Larry LaLonde fra kult thrash-bandet Possessed blev hentet ind til at varetage den seksstrengede.

Og med Tim ”Herb” Alexander på trommer udgav Primus i 1990 deres første studiealbum, ”Frizzle Fry”. Et album der stadig – i undertegnedes bog – står som deres absolut stærkeste, som en bizar hybrid af Frank Zappa og tung metal.


Det lugter af ost

Vi skal helt tilbage til 1999 for at finde det seneste, men ellers tungt rockende og gedigne album fra drengene, ”Antipop”, hvis man da altså ser bort fra 2003’s EP ”Animals Should Not Try to Act Like People”.

Brain forlod gruppen til fordel for Axl Rose’s Frankenstein-udgave af Guns N’ Roses, så Tim Alexander er atter tilbage i folden, hvilket egentlig ikke har så meget at sige, når vi her taler om en Greatest Hits-kollektion.

Uanset hvad, så lugter det lidt af ost og mangel på materiale at udsende en Greatest Hits-kollektion op til julesalget, og det ved Claypool & Co. åbenbart udmærket, så cd’en og cd-æsken er komplet ostefarvet, mens æsken er pakket ind i noget halvgennemsigtigt ostepapir med sangtitlerne på!

Se, det er da i hvert fald originalt… Men sikkert blot ment som en hyldest til det, nogle kalder bandets bedste udspil, ”Sailing the Seas of Cheese”!?


Lige ved og næsten

Sangene er blevet remastered, og så får vi en ”forlænget” version af ”Shake Hands With Beef”. Det ”forlængede” består i, at bandet spiller 20 sekunder længere, i stedet for at sangen fader ud som på originalalbummet, ”Brown Album”. Det er lidt svært at begejstres over.

Bortset fra det, er de her alle sammen fra ”John the Fisherman”, over ”Tommy the Cat” (med Tom Waits som katten!) og ”My Name Is Mud” til ”Wynona’s Big Brown Beaver”. Og det er sgu dejligt at høre Primus’ skæve lyd igen. Den har været savnet. Alligevel savner jeg lidt et par ekstra skæringer fra fornuftige ”Antipop”, hvorfra kun ”Coattails of a Dead Man” (atter med Tom Waits som backup sanger), er med.

Lidt ridser i lakken på en ellers ufejlbarlig kollektion, som vil være et godt sted at starte for en kommende ”Primusoman”, som dog også får et lille hak ned for absolut intet nyt at indeholde.

NB! Hold øje med en anmeldelse af DVD’en ”Blame It on the Fish” i et kommende HeavyJam. En dokumentarfilm, som blev optaget under Primus’ ”reunion-tour” i 2003.

Kunstner
Titel
They Can’t All Be Zingers
Distributør
Genre
Karakter
4