Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 Hurtige til Brian Olsson

Populær
Updated
10 Hurtige til Brian Olsson

Brian Olsson er medejer af landets eneste tilbageværende musikkæde Accord, og så er han heldigvis også inkarneret metal-lytter.

Forfatter

Hvad er dit første minde med heavy metal?

Jeg blev allerede fra starten af 80’erne udsat for AC/DC, Led Zeppelin, Black Sabbath osv. af min mor, selvfølgelig på knitrende vinyl. Især om søndagen når huset skulle gøres hovedrent. Så bragede de hårde toner ud af de store brune gulvhøjttalere. Men det var nok først i '89, da min mor havde fået Metallicas ”...And Justice For All” og ikke blev fanget af den, at det for alvor startede for mig. Pladen endte på mit drengeværelse og kørte næsten uafbrudt. Jeg skylder min mor utroligt meget på den konto. Så mit første minde med heavy metal – min mor!  

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Det må uden tvivl være Metallica. Alt startede for mig med Metallica. Fra musiksmag til film over påklædning.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Nu har jeg været så heldig at drikke en øl med Metallica-drengene, så det må nok være John Bonham fra Led Zeppelin. Men lige præcis drikkeri satte jo en stopper for hans liv – så jeg ville insistere på blot en enkelt. Bonham var en ekstremt fed trommeslager, som jeg altid har set meget op til. Mine første lufttrommer er helt sikkert også blevet udført til hans spil.

Hvad er dine fem yndlingsplader?

I fuldstændig vilkårlig rækkefølge, som jeg har det lige nu (det er sandsynligvis fem andre i morgen):
Metallica – 'Ride the Lightning'
Depeche Mode – 'Songs of Faith and Devotion'
Carcass – 'Necrotiscism Descanting the Insalubrious'
Led Zeppelin – 'II'
Solstice – 'Solstice'.

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Metallica, Gentofte Stadion 1993. Stod i Snake Piten og fik James Hetfields Explorer i hovedet da han skulle skifte guitar inden 'Sad But True'. Han nikkede undskyldende til mig – Brian, knap 14 år, var i himlen. Det var især stort, da de spillede 'Disposable Heroes' som er en gammel favorit.

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

Spotify og de gængse platforme. Derudover bliver jeg selvfølgelig udsat for en masse nye kunstnere gennem mit virke som pladepusher. Venner er nok den vigtigste platform. Min gode ven Kasper Thomsen er fremragende til at spille både nye, men i høj grad også gamle bands for mig, som af en eller anden grund ikke fangede mig dengang. Han har gjort meget for min musikalske nysgerrighed, der til tider kan blive udfordret og træt, når man står med musik mellem hænderne hver dag.

Hvilket band er din guilty pleasure?

Sådan en har jeg ikke. For mig findes der kun god og dårlig musik. Fuck genrer. Nogle meget metaldedikerede folk vil måske rynke på næsen ad The Smiths, Depeche Mode, John Coltrane, Tori Amos, Richard Wagner, Aphex Twin osv. osv. Men jeg står fuldt inde for, at jeg synes, det er fremragende musik.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

At man er farlig og uintelligent. Min erfaring er, at laaaaangt størstedelen af heavyfans er præcis det modsatte.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

Jeg har ikke haft andre! Om jeg selv har stået på scenen eller kigget op på en scene, så er det en fornøjelse at være en del af det broderskab, som miljøet er.
 
Hvorfor er du heavyfan?

Det er den musik, der taler mest til mig. Gør noget ved mig. Får mig til at føle mest. Findes der noget vigtigere end ting, der rører dig? Nej! Det gør metal ved mig. Så derfor.

NB: Brian Olsson spiller også trommer i det københavnsk thrash metal-band Electric Hellride.

Menu