Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mødet med Bæstet - del 6

Updated
Mødet med Bæstet - del 6
Bæstet er et mangehovedet uhyre og det swingede endda indimellem, da det mødte Mathias Nielsen. Mathias Nielsens 666'ere

6. AC/DC: "Highway to Hell"
Pladen indeholder jo en kæmpehåndfuld riffs, som Djævelen selv kunne have skrevet. Titelnummeret emmer både af ondskab og Bon Scotts Jack Daniel’s-ånde. Allervigtigste faktor for dette valg er imidlertid, at dette var undertegnedes første egentlige stiften bekendtskab med ægte hævi, som kun d’herrer, Angus og Malcolm kan skrive den.

6. Danzig: ALT!
Glenn trak lige det sataniske image en tand længere ud, da han gik solo efter Misfits, og lavede tre ultrafede, dystre albums med et utal af hentydninger til Bæstet. Cocktailen af The Doors og Black Sabbath var ikke tidligere hørt, hvilket dog bestemt ikke gør bekendtskabet værre!! Selvom mange af den herre Danzigs kompositioner måske nok minder lige lovligt meget om hinanden, så holder det meste stadig 100 % den dag i dag.

6. Mercyful Fate: "Melissa"
Lidt dansk islæt skal der også være plads til, så det kommer der i form af Hank Shermanns syv svineonde sange fra 1983. En række sange, som bestemt ikke blev ringere af, at hr. Diamond lagde sine okkulte tekster om spædbarneofringer, nonner og faraoer ovenpå et i forvejen beskidt Priest-metallisk lydbillede.

Menu