Videopremiere: Bersærk – Blod og Stål

Screenshot 2020-05-12 at 07.53.17

'Blod og Stål' er en kaotisk neddykken i Danmarks natur og historie, hvor fordums tider sættes i et nutidigt perspektiv, og fremtiden forstås gennem et filter af runemagi og blodofre.

Kunstner
Titel
Blod og Stål
Dato
12-05-2020
Forfatter

Aarhusbandet Bersærk er ikke længere opkomlinge i den tunge ende af dansk musik. Deres dansksprogede sludge-stonerrock nyder vid udbredelse i Danmark, og med en spritny video sætter de alle sejl til for deres tredje LP.

Corona-pandemien har i den grad spændt ben for danskerne, og de har ikke blot måttet aflyse deres optrædener på Copenhell, Roskilde Festival og Smukfest, men også den stort planlagte arenaturne, hvor de skulle varme op for kæmperne i Dizzy Mizz Lizzy, er blevet streget ud. Sidstnævnte regner man dog med at kunne afvikle i efteråret, så hvis stjernerne står rigtigt, skulle der være mulighed for at opleve bandet live i 2020.

Samtidig er udgivelsen af den tredje plade, hvis førstesingle ‘Balders Bål’ udkom i november sidste år, blevet udskudt. Devilution er glade for at kunne præsentere videoen til den anden single, ‘Blod og Stål’, i dag.

Videoen er mørk og ildevarslende og står i stærk kontrast til sidste års smukke og skarpt filmede musikvideo. I ‘Blod og Stål’ har kunstneren og runemagikeren (!) Ræveðis fortolket den noget mere hårdtslående sang og skabt et frenetisk værk af musik, magi, historie og dommedagsstemning. Det føles som at bevidne et okkult ritual, hvor ofringer og blodsudgydelser ligger lige om hjørnet.

Denne kontrast til det foregående udspil kommer til at kendetegne næste plade, der ifølge guitarist Lars Evers befinder sig “et sted mellem skandinavisk neofolk og 90’er stonermetal” og bærer præg af at være et kompromisløst udspil fra et band, der har lavet præcis det, de allerhelst ville. Endda i naturskønne omgivelser på Mols.