Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 4: Ugens koncerter og udgivelser

Updated
Svartsot

Hvad er koncerter? I denne uge er det måske kun Svartsot og Writhe, som ved det. Ny lyd på skive leveres til gengæld af Celeste, Jethro Tull, Steve Vai, Sarcasm, Tension og Malefic Throne med flere.

Kunstner
Titel
+ Celeste + Jethro Tull + Steve Vai + Malefic Throne + Tension

Lad os starte med at fløjte lidt glad rock energi ind i denne artikel, for det dér med koncerter er stadig en omgang sporadisk sjatpisseri. Copenhells vinter-sidekick 'When Copenhell Freezes Over' har senest set sig nødsaget til at sige, at vinteren varen lige til påske, og har flyttet lørdagens arrangement til midt i april. Men ud af et endnu længere vinterhi har vi til gengæld 1-bensfløjterock med Ian Anderson og Jethro Tull, der endelig smider et nyt album. Det første i 19 år.En anden af rockens ronkedorer, den særdeles guitarferme herre Steve Vai, udsender sit 10. soloalbum 'Inviolate'. Den 61-årige kan stadig det der med at bøje strenge og flette fingre på gribebrættet. Af andet instrumentalt, så er også lir, men mere til den stenede, psych-rock side med Earthless.Skal vi bevæge os lidt mere over mod det metalliske segment? Så er de tyske Tension og deres melankolske heavy metal, der er svensk inspireret en glimrende overgang. Det minder lidt om Black Trip (der i dag hedder Vojd), men bandet nævner selv Gotham City, Wolf og mange andre som inspirationskilder. Ægte svensk metalmusik kan man blandt andet få med Evergrey, men er du til den slags, så må det hellere tilføjes, at det blot er et live-album, der udgives fredag.Der er Mercenary, og så er der Mersinary. De får ikke en video med her i listen, men der er tale om en opsamling kaldet 'Tear Down the Walls' af noget nærmest ældgammel US power/thrash metal. De har ikke været aktive siden 1990, men var allerede dengang fremsynede og valgte et navn, der ville være unikt i en Google-søgning. Og nå ja, så varmede de op for Slayer, da de stolte thrash-veteraner spillede første gang uden for Los Angeles.

Vi bliver i det melodiske hjørne, men skruer op for trommespillets intensitet og en nærmest kronisk hæshed i vokalen. The Mist From the Mountains er leveringsdygtige i melodisk black, majestætisk og til tider brutalt. Finner, hvis det har betydning for din nysgerrighed, og så er der endvidere tale om et debutalbum.Mere af det sorte skal der til. Der er en ny ep ude med Aegrus, der også er fra Finland men et noget mere prøvet ensemble, som i øvrigt udgiver på det legendariske Osmose Productions. 

Helt så mørkt bliver det ikke hos franske Celeste, der som bekendt 'live' altid er udstyret med pandelamper, så det ikke bliver alt for dunkelt. Musikken er ikke kun black, men har også lækre tilføjelser fra sludge og hardcore.Dødsmetal? Ja tak, det er der naturligvis masser af. Om det er en reference til racermave vides, ikke, men er du nysgerrig nok, så giv Blastanus et skud. Dødsmetal er der også fra Ectoplasma og Ravenous Death. Svenske Sarcasm, der var lidt af et demofænomen i starten af 90'erne er også ude med nyt. Den fjerde albumudgivelse siden gendannelsen i 2015, og der loves kosmisk dødsmetal. I dette tilfælde er det kosmiske ganske melodisk.Så er Steve Tucker ude med nyt, ikke med Azagthoth og resten af Morbid Angel, men med venner fra Angelcorpse og Origin. Malefic Throne er en powertrio, der stolt leverer nakkeknækkende dødsmetal. Og så lige et Sodom-cover. Blot en EP for nu, men værd at tjekke ud allerede nu.Hvis 19 år synes længe uden et album (som for Jetho Tull nævnt først i denne artikel), så er der andre englændere, som er parat til at slå dén slags dovenskab. Lawnover Deth er tilbage med en ny gang crossover i fuldlængdeformatet. Hele 29 år har trofaste fans af det spøjse band måtte vente på det.Hvad med koncerter?
De fleste er vist aflyst. Netop aflyst, udover nævnte When Copenhell... er også Truckfighters fra Sverige. Wiegedood fra Belgien lider samme skæbne, da bandets black metal med synths og blastbeats senest har fået udskudt den planlagte tid på de skrå brædder hos VEGA, da spillestedets hjemmeside gik fra meldingen "afventer" til "udskudt". Ny dato er ikke meldt ud i skrivende stund.

Triste tider for koncerter, men i det mindste ser det ud til, at Svartsot vil bidrage til folkets kulturtilbud og levere folk-metal på Spillestedet Thy. Det løber af stablen fredag aften i Plantagehuset.

Et enkelt releaseparty med ganske begrænset plads skulle det også blive til. Writhe inviterer op til 50 mennesker til noise rock-fejring hos Echo Echo, Refshalevej 207A i København. Med sig har de St. Digue, som er et soloprojekt fra Kasper Deichmann, og musikalsk er det mørk, melankolsk synth-baseret elektronisk darkwave med industrial og post-punk undertoner.


Udgivelser:
MANDAG
Ectoplasma – Inferna Kabbalah (Memento Mori / Rotted Life, Death metal)
Hegeroth – Sacra Doctrina (Self-released, Black metal)
Mersinary  –  Tear Down The Walls [Compilation] (Lost Realm, US Power metal/thrash)
Ravenous Death – Visions From the Netherworld (Memento Mori, Death metal)

TIRSDAG
Spectral Dance – Crusaders of the Void (Helldprod Records, Black metal)

TORSDAG
Theosophy  –  Live Pantheon [Live] (More Hate Productons, Black metal)

FREDAG
Aegrus  –  The Carnal Temples [EP] (Osmose Productions, Black metal)
Alvablot – Harmonic Dystopia (Self-released, Progressive Alternative Hard rock)
AMOTH – The Hour Of The Wolf (Rockshots Records, melodic progressive heavy metal)
AngelBlast – Throne of Ashes (Edged Circle, Death metal)
Blastanus  –  Beyond (Self-released, Brutal death metal)
BURNED IN EFFIGY – Rex Mortem (Self-released, melodic death and progressive metal)
Celeste  –  Assassine(s) (Nuclear Blast Records, Avantgarde black/sludge/hardcore)
Cloakroom – Dissolution Wave (Relapse Records, Space rock)
CRUZADOS – She's Automatic (Deko Records, Rock'n'roll)
CRYSTAL BALL – CRYSTERIA (Massacre Records, Heavy metal)
DAWN OF SOLACE – Flames of Perdition (Noble Demon, Death/gothic doom metal)
Deeper Graves – The Colossal Sleep (Disorder Recordings, post-punk, shoegaze)
Earthless – Night Parade Of One Hundred Demons (Nuclear Blast Records, Psych rock)
Evergrey  –  Before The Aftermath (Live In Gothenburg) [Live] (AFM Records, Progressive metal)
Jethro Tull  –  The Zealot Gene (Inside Out, Progrock)
Lana Lane  –  Neptune Blue (Frontiers, Progressive metal)
Lawnmower Deth  –  Blunt Cutters (Dissonance Productions, Crossover thrash)
MALEFIC THRONE – MALEFIC THRONE (Hells Headbangers, Death metal)
Praying Mantis  –  Katharsis (Frontiers, Hard rock)
Sarcasm – Stellar Stream Obscured (Hammerheart Records, Cosmic Death Metal)
Secondhand Depression – Secondhand Depression (Old Haunt Studios, DIY goth rock)
Silhouette – Les Retranchement (Antiq, Black metal)
Steve Vai  –  Inviolate (Favored Nations, Guitaronani)
Tension – Decay (Dying Victims Productions, Heavy metal)
The Mist From the Mountains – Monumental - The Temple of Twilight (Primitive Reaction, Melodic black metal)
Tormentor Tyrant  –  Tormentor Tyrant [EP] (Everlasting Spew Records, Death metal)

  
 

Menu