Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Premiere: Puke Wolf – Hubris

Updated
pukewolfhubris

Aarhusianske Puke Wolf slipper førstesingle fra en af redaktionens mest ventede plader. Se den her før de andre.

Kunstner
Dato
04-03-2022
Forfatter

Efter en solid debut tilbage i 2019, har Puke Wolf holdt sig lidt tilbage, nogle koncerter undtaget, indtil de dukkede frem igen på Eyes’ remixplade Reperformer sidste år.

Efter en spektakulær og eksklusiv optræden under Limfjordsbroen, er Aarhustrioen dog ved at komme op i gear igen, og anden EP ventes inden for de næste par måneder.

De er blevet klar til at servere første single med dertilhørende video: ‘Hubris’.



Om sangen fortæller Puke Wolf:
 – Hubris er det ældste nummer på pladen. Vi skrev det færdig dengang Donald Trump blev præsident, hvorfor nummeret også først hed Inauguration. Da Trump heldigvis røg af, ændrede vi titlen til Hubris, fordi han forhåbentlig en dag får igen for al den uro, ødelæggelse og mismod, han har forårsaget.

Videoen er da også eksplicit i sit politiske indhold og krydsklipper mellem 1922-tegnefilmen ‘The Inventor’, der behandler de mange rædsomme elementer ved krig. I dag er den mere relevant end den har været længe, da krig ikke længere er noget vi kan forholde os abstrakt til og forestille os kun foregår langt væk, da den netop befinder sig på vores dørtrin.

– I slutningen af videoen er det demonstranter, hvor vi især er glade for skiltet "We will be his worst nightmare". Det gælder sjovt nok også for mange andre magtliderlige verdensledere, forklarer Puke Wolf.

‘Hubris’ byder på en god smagsprøve af den kommende EP 'Interstice' og demonstrerer hvordan alle tre bandmedlemmers vokal slanger sig sammen og udtrykker følelser på hver sin måde, imens musikken bugter sig mellem det rå og det skrøbelige.

– Man får kun afløb for frustrationerne, hvis man råber dem ud. Og det er noget lytteren forhåbentlig også får ud af 'Hubris'. Selvom vi har spillet den mange gange før, så glæder vi os til at komme ud til et publikum, der forhåbentlig har lyst til at råbe sammen med os.


Puke Wolf udgiver Interstice den 15. juni. Du kan opleve dem på Headquarters i Aarhus 12. marts og til Days of Noise på Råhuset i København den 18. marts.