Sigter højt og bredt

Populær
Sigter højt og bredt

Prisen som årets metalband ved Underground Music Awards gik til københavnske Defecto. Derfor fangede Devilution dem til et hurtigt interview.

Kunstner
Dato
07-11-2012
Forfatter

Tillykke med titlen og hæderen som årets undergrundsmetalband - hvad kan I bruge det til? Og havde I regnet med at løbe af med sejren?
- 1000 tak, Devilution. Defecto har kun eksisteret i lidt over et år, og derfor ser vi sejren som en god mulighed for at sætte os selv på landkortet og til at bruge det som promotion og reklame.

Vi havde ikke regnet med at løbe af med sejren, da vi var oppe imod nogle rigtig dygtige og etablerede bands.

Hvad er historien bag Defecto? Selvom I ikke har eksisteret længe, kan man både live og på jeres ep høre stor erfaring og teknisk kunnen - det kommer vel ikke ud af ingenting?

- Historien bag Defecto er mange års intenst arbejde med forskellige projekter, som hvert bandmedlem har haft igennem tiden. Defecto er en sammensmeltning af alle disse.

Desuden er vi alle i Defecto en smule "nørdede" på hvert vores instrument - vi har altid været ambitiøse og målrettede, og har arbejdet hårdt på vores respektive instrumenter for at nå det niveau, vi er på.

I er i gang med at indspille jeres debutalbum sammen med legendariske Flemming Rasmussen, der jo bl.a. er kendt for sit vigtige samarbejde med Metallica - hvordan er det kommet i stand?
- Det kom i stand ved, at Nicklas Sonnes musik blev opdaget over Facebook af Jan Langhoff og Flemming Rasmussen. Nicklas og resten af bandet havde kendt hinanden igennem længere tid - så Defecto blev skabt med henblik på pladeaftalen med Jan og Flemming.

Hvor langt er I i processen? Og hvad man kan forvente af jeres plade? Selvom pladen ikke er færdig, forestiller jeg mig, at der allerede nu kan siges meget om, hvad Flemming Rasmussens bidrag og indflydelse vil være på Defectos musik.
- Vi er igang med trommeindspilninger i Winding Road Studios hos Flemming. Det tager tid, da vi ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Flemmings indflydelse vil dog nok først rigtig komme til udtryk senere i processen. Til gengæld har vores anden producer Jan Langhoff brugt meget tid med Defecto for at lægge det sidste touch på sangene.

I arbejder, som I selv har været inde på, også med Jan Langhoff, som har arbejdet med blandt andet Aqua (!) - og trods facts omkring pladesalg, kan man godt komme til at sætte spørgsmåltegn ved, hvad han kan i forhold til et symfonisk metalband - hvad er forklaringen?
- Jan Langhoff har haft utroligt mange år i branchen, er en super dygtig sangskriver og en mentor for bandet. Jan guider vores udvikling og hjælper os med at få skrevet de bedst mulige sange. Jan har desuden erfaring inden for rigtig mange genrer - han er klassisk konservatorieuddannet - og har spillet alt fra progressiv rock til mainstream-pop som Aqua. Denne erfaring med forskellige genrer ser vi som en fordel, da det giver ham en vis "kant" ift. at kunne bringe os ud til et bredt publikum.

Der er ingen tvivl om at Defectos ambitioner er store - hvor store? Hvordan indfrier i egne forventninger? Der tales blandt andet om heftig turneren i det nye år.
- Vores ambitioner er absolut store, og vi håber da på at komme langt med vores musik. Vi føler selv, at det vi leverer også henvender sig til folk, der ikke nødvendigvis lytter til metal - og vi håber på, at Defecto kan ramme noget særligt.

Der var snak om en turné næste sommer, men lige nu ser vi tiden an - vores førsteprioritet er stadig pladeindspilningen.

Derudover forventer vi alligevel at spille en god portion koncerter både til vinter og sommer - og vi håber på at se jer derude!

Lyt til debutsinglen 'Excluded' her: