Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metal Magic 2017: De første navne er klar – og festivalen flytter

Populær
Updated
Metal Magic 2017: De første navne er klar – og festivalen flytter
Metal Magic 2017: De første navne er klar – og festivalen flytter

De første navne på Metal Magic 2017 er klar. Texanske Absu og maltesiske Beheaded er netop offentliggjort, ligesom flytningen til Taulov er det. Læs om bands og festivalens fremtidsudsigter her.

Kunstner
Titel
+ Beheaded
Dato
06-07-2017
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

I dag offentliggør Metal Magic to nyheder: De første bands på næste års festival og nyheden om festivalens fremtid, der har ligget hen i det uvisse, siden det blev klart, at festivalen ikke ville fortsætte som hidtil i Ungdommens Hus i Fredericia.

Det har dog ligget klart, at festivalen ville fortsætte i en eller anden form, og i dag kan vi så løfte sløret for de første bands og for Metal Magics umiddelbare fremtid.

I samme anledning har vi interviewet Metal Magics stifter og bagmand, Martin Jørgensen, om flytningen, om grundene til flytningen og om Metal Magics fremtid.

Første år bliver let nedskaleret sammenlignet med de seneste par år, men der er planer om udvidelse i de kommende år. Og som altid sker det i weekenden efter Roskilde Festival, i år den 6.-8. juli.

Texanske black/thrash-legender
På trods af en lidt mindre festival kan festivalen stadig tiltrække nogle af undergrundens største navne. I hvert fald er det klassiske texanske black/thrash metal-band Absu bekræftet som et af festivalens hovednavne. Trioen, anført af den umenneskeligt dygtige trommeslager og growler (!) Proscriptor McGovern har været aktive siden begyndelsen af 1990’erne og har vundet et stort følge i undergrunden med deres aggressive, frenetiske og tilsyneladende lettere kaotiske blanding af black metal og thrash, der ved nærmere eftersyn bærer en unik atmosfære og nogle uhyrlige, dissonante melodier. De to gange, Devilution har anmeldt Absu, har de fået topkarakteren 5/5 på henholdsvis Loppen i 2013 og The Rock i 2009. Årstallene siger også noget om, at bandet ikke er hyppige gæster i Danmark. Med den unikke stemning på Metal Magic kan det godt gå hen og blive stort.

Maltesisk død

Fra Texas skal vil til Malta, et lidt overset land i metallens verden. Den ubestridte nationale stolthed er death metal-bandet Beheaded, der pudsigt nok har været signet på danske Mighty Music i tiderne morgen. Det er nu snart mange år siden, men bandet har også været i gang siden 1991. I dag udkommer de hos amerikanske Unique Leader, og deres dødsmetal er typisk for selskabet også af den brutale, tekniske skuffe. De har tidligere fået pæne ord med på vejen fra Devilution.

Festivalen flytter til Taulov
Og så er der det med flytningen ... Metal Magic flytter nemlig fra Fredericia til Taulov, der ligger 12 kilometer uden for Fredericia, men i samme kommune.

Ifølge stifter Martin Jørgensen – som vi har interviewet her – giver det bedre muligheder for at udvikle festivalen, både hvad angår faciliteter og økonomi, samtidig med at fokus på at give publikum den bedst mulige oplevelse beholdes. Det første år bliver det i en let nedskaleret version, hvor der kun budgetteres med 300 solgte billetter. Men på lidt længere sigt er der bedre muligheder, fordi campingområdet kan udvides, og fordi festivalen nu også er herre i eget hus, hvad økonomien angår.