Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #191

Populær
Updated
House of Franco #191

Jens anmelder denne gang det nye album fra Arizona-noiserockerne Destruction Unit.

Titel
Negative Feedback Resistor
Dato
18-09-2015

Spacepunk from beyond. Destruction Unit delte førstepladsen på min årsliste i 2013 i kategorien internationale album med deres to lp'er 'Void' og 'Deep Trip' samt årets koncert. At jeg er fanboy er noget af en underdrivelse, da jeg uden den mindste tøven vil udnævne Destruction Unit til det bedste band i nyere tid. Ingen og intet kommer bare det mindste tæt på.

Arizona-bandet har haft en broget vej mod toppen, siden de startede i begyndelsen af 00'erne. Jay Reatard var inde over bandet på deres to første plader 'Self Destruction of a Man' og 'Death to the Old Flesh', hvor gruppen spillede benhård og aggressiv synthpunk. Herefter udviklede Destruction Unit sig mod kraut og ørkenrock med 'Eclipse' og 'Sonoran'. Med 'Void' og 'Deep Trip' fandt bandet deres nuværende stil, nemlig udknaldet noiserock/spacepunk med tre udfuzzede guitarer.

'Negative Feedback Resistor' fortsætter i denne musikalske stil med endnu større overskud. Tidligere på året fik vi en smagsprøve på albummet med nummeret 'If Death Ever Slept', som jeg har spillet omkring 30 gange på mit radioshow, så absolut 2015's bedste skæring. Jeg kan heldigvis meddele, at resten af albummet holder samme standard. Albummet atomkrigkickstarter med den heftige spacepunker 'Disinfect', og så holdes niveauet ellers hele vejen hjem.

De fem gutter – med Ryan Rousseau som leder – er lidt svære at sammenligne med andre bands. Pissed Jeans på amfetamin? Hawkwind kørt gennem en distortionblender? En ting er sikkert: De otte numre på 'Negative Feedback Resistor' udgør 2015's bedste album. Destruction Unit spiller 6. oktober på Loppen. Selvfølgelig bliver det årets koncert.