Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #28

Populær
Updated
House of Franco #28

Jens Franco anmelder denne gang i House of Franco debutsinglen med det spændende nye Københavnske postpunk band, Angkor Wrack.

Kunstner
Titel
House of Franco #28
Karakter
5

Angkor Wrack – S/T 7" (Cult Pump)

Jeg har før omtalt denne duo i Devilution og deres debutkoncert i Mayhem, hvor de bl.a. spillede med Iceage og Sexdrome. Carsten (orgel, trommer) og Torben (guitar, vokal) har tidligere udmærket sig i Mok Nok, et fantastisk eksperimental noise rock band.

Med Angkor Wrack tager de et overjordisk skridt fremad i dansk undergrundsmusik.  Jeg kan sjældent huske en debut så eminent som denne 4-track 7'er. Musikken er dyster, primitiv og ekstremt original. Det første nummer, den repetitive 'Johnny Coma', leder tankerne hen på postpunk bands som Chrome, Suicide og Catatonic Youth. Instrumental nummeret 'Tråd, Hegn og Gryder' har næsten et spacerock feel og absurd gode guitar effekter.B-sidens 'Bolivian Ants' har Loke fra Sexdrome og LR/Puce Mary som gæstemusiker.  Hans torturerede stemme passer perfekt ind i Angkor Wracks dommedagsagtige lydbillede, og er med til skabe en mareridtsstemning af desperation.

Singlens sidste nummer, 'Arrache-Oeil', er klart det bedste nummer på denne unikke udgivelse. Jeg har aldrig hørt et dansk band, der bare minder det mindste om Angkor Wrack, som jeg spår store muligheder for et internationalt gennembrud.Du skal nok være hurtig, hvis du vil ha fat i denne 7'er, da den kun er udsendt i 100 eksemplarer. Kan eksklusivt købes i Insula og Repoman Records på Nørrebro. Muligvis årets danske udgivelse.