Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #52

Populær
Updated
House of Franco #52

Señor Franco har i denne uges klumme talt med Christian Stadsgaard fra undergrundsselskabet og fænomenet Posh Isolation.

Kunstner
Titel
Christian Stadsgaard fra Posh Isolation
Dato
05-03-2012

Tillykke med jeres 3 års jubilæumsfest i Mayhem for nyligt. Formoder det var en succes, jeg blev hjemme under dynen med en kvindefængselsfilm, da jeg frygtede kulden.

- Tak!

Hvor mange og hvem er indblandet i selskabet?

- Posh Isolation er Loke Rahbek og Christian Stadsgaard. Dertil har vi en håndfuld af folk omkring os, der hjælper os i forskellige sammenhæng. Men essentielt er det Loke og jeg, der leder operationen.

Hvad var målsætningen fra start?

- Målsætningen fra start var at lave et selskab, der var stærkt og konsistent i lyd og billeder. Det er stadig vores målsætning. Det lyder måske som en ydmyg indgangsvinkel, men det er i virkeligheden en svær opgave, som meget få labels mestrer.

I dækker genrer som noise, hardcore, black metal og postpunk.

- Ja, og sikkert også en masse andet. Vi fokuserer ikke så meget på, hvilke betegnelser folk sætter på den musik vi udgiver. Det må være op til dem. For os drejer det sig om en bestemt klang i musikken, og om det så er lavet på en guitar eller en synthesizer eller andet, er sådan set underordnet. 


(Christian i action som noise monsteret Sarah's Charity)

Sidste år fik Posh Isolation nogle fysiske rammer på Blågårds Plads i en kælder. Det er nu næsten blevet et værested hver fredag med musikere og musik freaks.

- Normalt indgår man som pladeselskab i rammer, som andre har sat op, hvilket ikke altid er tilfredsstillende. Derfor ville vi gerne have et offentligt udstillingsvindue, som var vores eget. At det så også er blevet et slags samlingspunkt for musikere og entusiaster, er kun et plus, men det var ikke noget vi havde forudset.

Udover vinyl har I udsendt adskillige kassettebånd, hvilket nok vil undre den almindelige musik forbruger...

- Det er klart at kassettebånd er både eksklusivt og ekskluderende. Vi har intet imod den almindelige musikforbruger, men det meste af den musik vi udgiver, er ikke tiltænkt dem. Der er dog en stor gruppe af mennesker, der aldrig ville købe en CD eller noget på iTunes, men som sætter pris på analoge formater, såsom vinyl og kassette. Det er i sagens natur dem vi udgiver musik til. De er muligvis en begrænset målgruppe, til gengæld er de dedikerede og loyale, og er tilmed en voksende gruppe.

- Kassettebånd er på mange måder det optimale format, fordi det både er billigt og eksklusivt, og kan rumme alt fra den forkølede teenagers lo-fi optagelser til den dedikerede musikers gennemarbejdede opus. På den måde er det et smidigt format, da det kan rumme alt fra det tilfældigt til perfekte.

Hvad er nogle af de titler, I er mest stolt over?

- Der er mange forskellige grunde til at være stolt af forskellige udgivelser. Vi er stolte af alle vores udgivelser, fordi hver udgivelse er en mursten i en bygning, der er i vedvarende opførsel. Posh Isolation er også aktivt involveret i koncerter?

- Det er rigtigt, at vi til tider sætter koncerter op. Men det er ikke vores primære formål, og det skal siges at det kun lader sig gøre, fordi nogle andre har lavet et kæmpe benarbejde for os. Havde det ikke været for folkene bag musikforeningen KNTN og spillestedet MAYHEM, der søger for både finansiering og fysiske omgivelser, havde det ikke kunne lade sig gøre. Vi har primært arrangeret koncerter med forskellige legender indenfor noisemusik, så som CON-DOM, Merzbow, Government Alpha med mere, og det kommer nok ikke til at ændre sig drastisk i den nærmeste fremtid.

I havde en tæt forbindelse med Utmarken fra Göteborg...

- Vi har en tæt kontakt. Utmarken var et fysisk sted i Göteborg, hvor der var øvelokaler og koncertsted for musik ikke ulig den vi selv laver og repræsenterer. Stedet er lukket nu, men flere af de involverede parter fortsætter med nye pladeselskaber, musikalske projekter, spillesteder, zines osv. Så den ånd, der blev iværksat med Utmarken lever stadig i bedste velgående. 

Kan man sige, at der er et specielt design/layout udtryk ang. Posh Isolation? 2. verdenskrig, S&M etc. og altid i sort/hvid.

- Nu er det Loke, der står for langt størstedelen af vores artwork, så de fleste spørgsmål vedrørende grafik står han normalt for. Det her kan jeg dog godt besvare. Det er lidt forskelligt hvordan vi går til det grafiske arbejde. Nogle gange bliver der lavet artwork, der er en klar visualisering af den auditive tematik. Her kan man tale om en visuel forankring. Men for det meste er der tale om at vores artwork fungerer som det man med semiotiske termer kalder en afløsning, altså et udtryk, som på en gang komplimenterer det auditive udtryk, samtidig med at bidrager med noget ud over lyden. Lokes styrke er, at han forstår at både lave en forankring og afløsning mellem lyd og billede, samtidig med at han har et øje for grafisk komposition. Det er en svær balance, som han dog på mange måder mestre.

Ryger der mange ting til udlandet?

- Vi opererer på det internationale marked, og langt de fleste ting bliver eksporteret. De fleste udgivelser kommer i et begrænset oplag, så "mange" er relativt, men cirka 98% af vores oplag bliver eksporteret. Tidligere var procentsatsen endnu højere, men efter vi har åbnet som fysisk sted, har der været øget opmærksomhed om vores virke herhjemme.


(Elias fra Iceage og Loke (Sexdrome) foran kælderlokalerne på Blågårds Plads)

Fremtidige planer for Posh Isolation? Samme aktivitetsniveau som før?

- Ja, vi har ingen planer om at sænke aktivitetsniveauet. Det kan være at det ændre form og udtryk, og at intensiteten bliver ført et andet sted hen, men niveauet vil være det samme.

Bliver Iceage større end Sisters of Mercy?

- Iceage er på nogle punkter allerede større end Sisters. Iceage har gjort det, som ellers ikke synes muligt i dag, nemlig spille en bredt appellerende rockmusik, der ikke er kvalmende klichefyldt eller fuldstændig gennemdesignet. Jeg kan ikke nævne et eneste rockband fra det nye årtusinde, der har gjort det samme. Rockmytologien har sikkert altid været både drivkraften i - og korrumperende af - rockmusikken, men den snært af autentisk vildskab, som rockmusik trods alt engang repræsenterede, synes fuldstændig at være gået af fløjten. Misforstå mig ikke, jeg synes bestemt, der er gode rockbands i dag, det er bare sjældent de får et liv udenfor undergrunden.

Kommer du snart og laver Det Knuste Øre på Christianshavns Radio? Ole spiller næsten kun røvballe-psych...

- Posh Isolation er blevet meget tidskrævende, så jeg har måtte vælge nogle ting fra. At lave radio er en af dem.


Tjek mere om Posh Isolation HER!