Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #63

Populær
Updated
House of Franco #63

Jens anmelder denne gang debut 7"’eren med københavnske Oltretomba.

Kunstner
Titel
Oltretomba - Clef de Carangot
Trackliste
1. Clef de Carangot
2. Pustule Maligne
Karakter
5

Jeg var forbi Posh Isolations pladebutik på Nørrebro i fredags til Oltretombas release party og fik investeret i denne grumme 7"'er. Bandet består af Søren og Zven fra Mok Nok og Angkor Wrack, der her kalder sig Lord Fungus (guitar, organ, vokal) og Machoire (trommer...går jeg ud fra). 7'eren er optaget af duoen selv på en 4-spors båndoptager.

Oltretomba lyder ikke rigtig som nogle af bagmændenes hovedbands. Vi er snarere ovre i noget industrial noise tilsat lidt tung, metallisk vibe. Fans af både Skinny Puppy og norsk black vil nok elske denne udgivelse, der består af to tracks, 'Clef de Garrangot' og 'Pustule Maligne'. Titelnummet er en grusom og ond sag, der lægger ud med sampling fra en bestialsk horrorfilm (folk kan selv prøve at gætte hvilken), hvorefter man hives ind i et inferno af brutale og tunge indstriallyde, der er perfekt krydret med distorted mareridtsvokal. 'Pustule Maligne' kører i samme stil, blot tilsat lidt mere synth.

Singlen er et must for folk, der leder efter ny og original dansk musik i den mere ekstreme ende. Jeg har ikke hørt noget andet på den danske scene, som umiddelbart minder om Oltretomba. Desværre får vi nok ikke bandet at se på scene, da de i fredags udtalte: "Vi kan ikke lide mennesker, koncerter er for hipsters!". Til orientering har jeg tidligere skrevet om Angkor Wracks debutsingle, der også er udsendt på Cult Pump-selskabet, der er et slags kunstnerkollektiv centreret omkring spillestedet Mayhem. Vinylen er rød og kun ude i 100 ex, så der skal nok handles hurtigt før den er udsolgt. Navnet er iøvrigt taget efter en italiensk sex horror tegneserie fra 1970/80'erne.

 

Hør 'Clef de Carangot' her: