Krigsguden #217

Populær
Krigsguden #217

Krigsguden var i lørdags til afskedsreception for Rockuglen samt til Dødheimsgard- og Slægt-koncert i Pumpehuset.

Titel
Rockuglen
Dato
20-06-2016
Fotograf
Thomas Kofod

18. juni : Afskedsrecption for Rockuglen / Dødheimsgard + Slægt @ Pumpehuset

Jeg har før interviewet Kim Kofod, indehaveren af Rockuglen, her i Devilution, ligesom jeg er kommet i Danmarks ældste heavy metal-pladebutik siden 1987. Den åbnede i 1983, men da Kim og hans seje kone Birthe (som har været med i biksen fra starten af) nærmer sig de 70, har de valgt at lukke Rockuglen ned, samtidig med at Copenhell kører.

Stamkunden fra Ama'r ankom ved 16-tiden, og der var allerede masser af mennesker i gården, der nød vejret, øllen, chips og vin i godt selskab. Både nye og gamle ansigter var at finde overalt til denne hyggelige afsked med den legendariske pladebiks. Der kommer aldrig en butik som Rockuglen igen. En epoke er slut.  Her var kunder og venner fra starten af, som Michael Stützer fra Artillery og de unge black metallere fra Slægt. Humøret var i top, og jeg kvitterede med en lille improviseret oplæsning af krigsguddigte. Den havde mange ikke lige set komme, haha. Der var mange herlige anekdoter i gården om Kim, bl.a. om da han fik smidt Ringo Starr væk fra Byggeren (den gamle byggelegeplads i Nørrebros sorte firkant, red.) under en demonstration. En værdig afsked med. Rockuglen. Tak for alt. RIP.

Og når nu vi er ved Slægt, var der koncert senere i Pumpehuset, hvor de unge københavnere skulle supporte Dødheimsgard. Jeg fik nogle øl backstage med drengene, hvorefter de på scenen beviste, hvorfor de er Danmarks p.t. bedste metalband. Deres overmenneskelige miks af black metal tilsat Iron Maiden-riff har taget de fleste med storm i år, også her fik de masser af nye fans med kongeskæringerne fra deres eminente 'Beautiful and Damned' fra sidste år.  Jeg gik faktisk så meget amok, at jeg smadrede hovedet ind i monitoren, hvorefter der gik hul på skallen. En såkaldt "Artillery". Jeg lavede samme trick i High Voltage, da Artillery spillede der sidste år. Klogere bliver den gamle krigsgud ikke, når han har sin headbanger-ryst-garnet-mojo på.

På grund af mit uheld missede jeg de norske dødsmetallere Diskord, da jeg plejede skallen bagstage med øl og toiletpapir. Dødheimsgard er et lettere legendarisk norsk black metal-band, som har lavet både geniale og mindre geniale album, fra den overbevisende debut 'Kronet Til Konge' til makværket '666 International'. Jeg har aldrig set dem live, og folk har været lidt vage som deres evner som liveband. I aften havde jeg så chancen for selv at blive klogere på dem. Det startede ganske fint, men senere begyndte jeg at kede mig. Måske fordi Slægt var fantastiske, måske grundet mit slag i panden.

Anyhoo. En god metallørdag for krigsguden, der havde det fint dagen efter og tog til et techno rave (hey, der var MASSER af damer!) i en skov ved Copenhell, hvor jeg også er at finde om et par dage.