Krigsguden #242

Populær
Krigsguden #242

Krigsguden har været i Lyngby for at se Slægt, Halshug og Vaabnet.

Kunstner
Titel
+ Halshug + Vaabnet
Spillested
Dato
31-03-2017
Koncertarrangør

Det er noget tid siden, jeg har været på Templet. Jeg tror ikke, jeg har været der, siden Rasmus Hegnet var booker. Men det er jo bare en 20 minutter med S-tog fra Nørreport St., så vi var en del fra Vesterbro-heavy metal-cykelværksteds-fredagsklubben, som mødtes før på Nørreport Bodega.

Vi ankom midt i Vaabnet, som jeg intet kendte til. Jeg vidste ikke, at der var tre bands i lineuppen. Går ud fra, at de tre korthårede unge mennesker var lokale Lyngby-rødder. War metal kalder de genren, jeg kalder det primitiv black metal. De havde i hvert fald godt med krigsmaling i skallen. Numrene var ret korte for genren, sangen 'Vaabnet' varede under et minut. Jeg tvivler på, at de har eksisteret særlig længe, men der var god energi. De har et enkelt kassettebånd ude, som er knap en måned gammelt.

Halshug, som af en eller anden grund er blevet Ekstra Bladets nye darlings – når Thomas Treo tager en pause fra at rakke ned på Sanne Salomonsen, haha – var næste band på plakaten. Bandet havde jeg ikke set længe. Men de har altid leveret varen, det gjorde københavnerne også denne fredag. De er lidt en slags arenarockudgave af  Discharge eller D-beat crustpunk for hr. og fru Danmark. Musikken er blevet tungere og en anelse mere catchy end sidst, jeg så dem. Fremragende sæt.

Jeg troede inden koncerten, at Halshug var hovednavn og spillede sidst, men der var Danmarks p.t. bedste metalband Slægt, der lukkede festen med et kongesæt med gamle hits som 'Move in Chaos' og en del fra deres kommende dobbeltalbum. Det er kun danske bands som Phrenelith og Taphos, der bare er lidt i nærheden af Slægts niveau. De dræber alt på deres vej med en unik blanding af old school black som Dissection og klassisk 80'er-heavy metal.

De unge gutter, som holder til i Mayhem på Ragnhildsgade over for Bolsjefabrikken, sagde, at den nye plade udkommer i begyndelsen af maj, så forvent et besøg af Slægt på mit show VIRUS RADIO 98,9FM på Christianshavns Kanal i den nærmeste fremtid. Det er vist bare er lp-artworket, som mangler.