Krigsguden #303

image

Krigsguden var til årets første udendørs metalkoncert i Byhaven (Undergang og Chaotian) og indenfor i Pumpehuset, hvor Convulse og Cadaveric Incubator fortsatte dødsmetalfesten.

SIdste års Extremely Rotten Death Metal på Mayhem var en gigantisk oplevelse, så jeg var mere end klar til Vol. 2 i Pumpehuset. Chaotian, der debuterede på festivalen sidste gang, var første band i Byhaven i fredags.

Vi var dog nogle stykker af Filebænkens venner, som blev hængende lidt for længe i det gode selskab på Floss. Jeg var under ti meter fra baren, da jeg kunne høre Chaotian spille, så meget volumen blev der blastet i Byhaven. Så vi fortsatte hurtigt i rask trav mod Pumpehuset og ankom i deres sidste nummer. Når der skrives klokken 18.00 sharp, så menes der åbenbart ikke klokken 18.30, så jeg har min anden fulde koncert til gode med det nye lovende lokale dødsmetalband.

Undergang kom, så og smadrede alt! Det er nok min 13. koncert med de lokale helte, som efterhånden har 11 år på bagen ifølge sanger/guitarist David Mikkelsen aka Torturdød, og det er lykkedes for dem at blive bedre og bedre for hvert år der går, med fem kongealbums udgivet samt diverse USA-tours. Denne fredag overgik de sig selv, selvom publikum var sløvt (notorisk dovne københavnere er nogle hængerøve og sædkister, selv når de får to gratis koncerter udenfor midt i byen – stram da op!).

Det er ufatteligt med så mange udskiftninger siden 2008, at kvaliteten af deres pilrådne Bolt Thrower/Suffocation-hærg barer stiger og stiger, mens det modsatte jævnlig rsker for andre dødsmetalbands. P.t. er der medlemmer fra Strychnos og Iniquiti i Ungergang-lineuppen. Lasse Ballade stod for lyden og fortalte mig, hvordan han får David Mikkelsens unikke hviske-growl vokal til at lyde, som den skal. Dog kunne hans guitar godt have været noget højere, men jeg kan generelt aldrig få høj nok guitar i mine halvdøve ører.

Der var et par timers pause før koncerterne indenfor i Pumpehuset, så jeg hang med venner i Byhaven, hvor Club Killing Machines DJs spillede ond, primitiv tråd med bl.a. Nunslaughter. Dog bemærkede jeg, at de var placeret et helt andet og mere "anonymt" sted, hvor man havde svært ved at finde dem. Mephisto-pladebiksejeren Ole Frostholm brokkede sig højlydt og udtalte, at de vendte plader i et hønsehus!

Fra hønsehuset til Pumpehuset. Finske Cadaveric Incubator var blandt de bedste bands, jeg så sidste år til Kill-Town Death Fest, så jeg var mere end klar til at blive revet midt over indenfor. Og det blev jeg. Deres morderiske death grind tæppebombede alle fremmødte som et bestialsk Lovecraft-monster i løbetid. De var faktisk endnu bedre denne gang end i Byhaven i 2018. Overjordisk magtdemonstration og klart det bedste band, jeg har oplevet i år, men jeg forventede også, at Cadaveric Incubator ville myrde alt og alle.

Jeg har set finske Convulse før på Stengade sammen med Detest og Undergang samt til Kill-Town Death Fest i 2013 og håbede på mange numre fra debuten, 'World Without God' (1991), som er lysår bedre end deres senere udgivelser. Det fik vi heldigvis, selvom dødsmetaltempoet var sat betydeligt ned efter deres finske kollegaers soniske grindcoreovergreb.

Alt i alt en psykofed aften fra David Mikkelsens Extremely Rotten Productions (tjek hans Ama'r-butik på Grækenlandsvej), som har flere brutale navne på programmet til Vol. 3 29. juni i Mayhem, nemlig Galvanizer, Deiquisitor, Sonic Poison og Broder. Ses!