Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

W:O:A Metal Battle Tour 2013

Populær
Updated
W:O:A Metal Battle Tour 2013
W:O:A Metal Battle Tour 2013
W:O:A Metal Battle Tour 2013
W:O:A Metal Battle Tour 2013
W:O:A Metal Battle Tour 2013
W:O:A Metal Battle Tour 2013
W:O:A Metal Battle Tour 2013
W:O:A Metal Battle Tour 2013

Der har været mere stille end normalt fra W:O:A Metal Battle, men nu drager de tre første års vindere på turné sammen. Devilution præsenterer touren og vi bringer her et interview med Metal Battle-bagmand Kasper Molin.

Titel
+ Electric Hellride + Aphyxion
Koncertarrangør
Fotograf
Live-fotos: Jacob Dinesen. Andre fotos: fra bandenes FB-sider
Forfatter

Metal Battle har nu kørt tre gange herhjemme og har dermed også været med til at sende tre upcoming bands fra den hjemlige andedam til en kæmpe oplevelse med et show på verdens største metalfestival Wacken.

Der plejer at være deadline for konkurrencen på denne tid af året, men der har været lidt tavst, selvom vi på Devilution har kendt til nogle af planerne. Det er dog sikkert ikke noget alle I læsere er bekendt med, så vi bad Kasper Molin fra Livescenen, der arrangerer Metal Battle i Danmark, om at informere om årets planer og den lidt tavse periode.

- Det er ret simpelt. Der sker det, at Danmark kommer til at holde pause i år for Metal Battle, fordi der er så mange deltagende lande, hvorfor der hvert år er nogle, der må stå over, og det er så Danmarks tur i år.

- Derfor har vi så arbejdet på at få en tur på banen, noget, vi har været lidt stille omkring, fordi vi gerne ville kunne melde det hele ud samlet. Der bliver ingen konkurrence-del i år, men Metal Battle-navnet består med den her totalt smadder-tur med de tidligere danske vinderbands. Dels for at holde navnet i live, men også for at fortælle, at konkurrencen altså vender tilbage i 2014. Turen bliver dermed med By The Patient, der vandt i 2010, Aphyxion, der vandt i 2011, og Electric Hellride, som vandt i 2012.

- Det er en tur, som jeg personligt synes er rigtig, rigtig fed af flere årsager. Det handler for det første om at vise de bands, som sidder derude i det danske land, og publikum, at nok er Metal Battle en konkurrence, men der sker rent faktisk noget yderligere, og bands bliver efterfølgende ikke bare tabt på gulvet. De bands, der har vundet, og de bands, som ellers har deltaget, ved selvfølgelig godt, at det er meget mere end en konkurrence, men det er ikke alle, som helt har forstået det. Vi prøver altid at gøre en masse godt for bandsene, og det er det, vi prøver at vise med den her tur.

- Vigtigt er det, at vi på den her tur får tre bands, der på den danske metalscene står blandt de absolut stærkeste i forhold til at blive nye bannerførere inden for dansk metal. Det er et stærkt line-up, og det bliver tungt og grimt på én gang.

Et års ekstra forberedelsestid

Metal Battle har som nævnt aldrig bare været en konkurrence. Det er en platform, som giver bands en mulighed for at spille på større scener under professionelle rammer. Derfor er der måske en del bands, som er lidt skuffede over, at den mulighed ikke kommer i år, men så er der 2014, hvis man i mellemtiden ikke er blevet for stort et band.

- Hvis nogle bands bliver ”for gode”, så er det jo superfedt, for så betyder det, at den talentmasse, vi ved er derude, er i fuldt flor. Man bliver dog ikke ”for god” til at deltage i konkurrencen. Det handler om en mulighed for hurtigt at vise sig over for en hel masse mennesker, og går man hele vejen og vinder, så også vise, at man har et produkt, der er rigtig, rigtig godt.

- Der er sikkert nogle derude, som er skuffede, men man kan vende den om og sige, at pausen skulle komme før eller siden, og det er måske et taktisk godt tidspunkt at gøre det på. Vi har i Danmark en kæmpe talentmasse af bands. Og jeg er ikke bekymret, for mange af de her bands skal nok blive til noget, men vi står bare i en situation, hvor vi er nødt til at holde en pause - til gengæld er vi så sikret, i hvert fald de næste to år, at vi kan holde konkurrencen og sende et band til Wacken. Og så kan det være en gulerod for bandsene, at de har et ekstra år til virkelig at fintune formen.

Er der så nyt koncept på vej?

Selvom én ting er fast - at sende et dansk upcoming band til Wacken - så har de tre danske udgaver af konkurrencen alle set lidt forskellige ud, så det er naturligt at spørge til planer for næste års version.

- Det er et godt spørgmål. Et afgørende punkt er, hvor mange bands der vil tilmelde sig. Der sidder en jury og udvælger bands, og når de gør det, så er de meget kritiske og vil hellere tage et band for lidt end et for meget med i konkurrencen. Vi vil godt sikre, at der er et rigtigt højt bundniveau til selve showene. Det er et hårdt arbejde, for bundniveauet er faktisk rimeligt højt herhjemme, og det er jo positivt. Dermed også være sagt, at vi endnu ikke kan sige, hvordan formen kommer til at blive. Om det vil være to shows og en finale, eller om der vil være flere.

Tilbage til 2013

Nu skal de tre tidligere vindere ud at lufte både egne navne og Metal Battle-banneret i Danmark, men hvad med udlandet?


- Der er altid planer! Det handler bare om at få det ført ud i livet. Vi har et internt netværk i Wacken-regi med promotorer fra de deltagende lande, og der sidder vi og kaster bands frem og tilbage mellem hinanden. Der er altid ambitioner om, at bands skal uden for deres respektive lande, og det er bestemt lykkedes flere gange. Fx var Aphyxion på tur med et russisk band. De kontakter, vi har i det her spil, vil vi gerne udnytte og prøve at gøre lidt ekstra for bandsene.

Udover naturligvis Livescenen som arrangør, så er Devilution, sammen med Royal Beer, Sort Søndag og Metalzone, også med til at præsentere forårets tur. Datoerne kommer herunder, og bagefter følger en tur-præsentation fra det deltagende band Electric Hellride.

26/4 – Badeanstalten, Slagelse
27/4 – Beta, København
3/5 – Godset, Kolding
4/5 – Posten (lille scene), Odense
9/5 – Forbrændingen, Albertslund
10/5 – Studenterhuset, Aalborg
11/5 – Fermaten, Herning
17/5 – Von Hatten, Randers
18/5 – Konfus, Esbjerg.