Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Off to Næver Næverland!

Updated
Asinhell_Brittany_Bowman3L8A1632-scaled (1)

Der er skruet op for ambitionerne i Næstved, hvor man i år har Satyricon, Tiamat, Baest, Asinhell og mange flere på plakaten. Og et større publikum! 

Fotograf
Brittany Bowman

Næstved Metalfest er større end nogensinde før her i 2024. Tre dage. Masser af internationale navne, nye og gamle danske bands og en festival, der på alle måder har haft vokseværk. 

Tag bare headlinerne. Tygers of Pan Tang topper plakaten torsdag aften. Briterne har eksisteret siden 1978, inspireret bands som Metallica og turnerer stadig. De gav nogle få koncerter i Danmark i firserne og vendte så først retur for få år siden, hvor de har givet koncert på Nordic Noise. Nu er de for første gang i Næstved og går på efter danske bands som Manticora, Withering Surface og Shadowspawn.

Danske bands er der også masser af fredag, hvor Blazing Eternity er værd at holde øje med. Vi har lige set Baest flå Horsens en ny bagdel, så når de headliner fredag kan man være forvisset om, at de kommer til at vælte hele det sydlige Sjælland. Der er også Thus, der lige har vundet Wacken Metal Battle, og banditterne fra Red Warszawa kigger også forbi og underholder. Vigtigst af alt om fredagen er dog nok det internationale indslag; Tiamat!

Tiamat har ikke givet koncert i Danmark siden 1995. Næsten 30 års fravær. Svenskerne startede ud med at spille dødsmetal, men det udviklede sig i en progressiv og gotisk retning op gennem halvfemserne og 00'erne. Det er kræs for kendere når de omsider er tilbage i Danmark og indtager den store scene i Næstved fredag aften.

Lørdag runder man så af med ingen ringere end Satyricon. Et af Norges allerstørste bands indenfor den sorte genre. Satyr og Frost har holdt en længere pause fra livemusikken, men nu er de omsider tilbage. De har ikke været i Danmark siden deres mægtige koncert på Copenhell i 2018. Nu er de her, og vurderet på dagsformen fra Brutal Assault i Tjekkiet og Beyond the Gates i Norge kan vi godt glæde os i Næstved. Vi fik en snak med arrangør Michael Hvolgaard Andersen tilbage i januar måned om netop at nappe Satyricon foran store festivaler som Copenhell og Roskilde.

Satyr og Frost er dog ikke de eneste internationale superstjerner i Næstved denne aften. Lokale Michael Poulsen kigger forbi med Asinhell. Vi så dem på Copenhell i juni måned, og er man til dødsmetal fra senfirserne og de tidlige halvfemsere, så er det absolut turen værd. Asinhell med Marc Grewe i front og et ensemble af dygtige, danske musikere på instrumenterne er leveringsdygtige i lige præcis den genre.

Af den mere tunge dødsmetal har Næstved Metalfest fået fat i Undergang, ligesom der også er navne som Maceration og Necrophobic på programmet på festivalens sidste dag. Er man til død, går man ikke forgæves lørdag.

Der er hele tre dage, tre scener, DJ's, Biergarten, whisky-smagning og meget mere i 4700 Næstved, der lokker med, at turen kun tager 40 minutter fra København. Det er kortere tid, end det tager at komme fra Refshaleøen. Vi sender en delegation til det sydlige Sjælland for igen at være en del af Næstved Metalfest.

Vel mødt!

PS: Lørdagen er næsten udsolgt, så vil man til Satyricon o.s.v., så skal man ud af starthullerne.