Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 24: Loyal genrehyldest

Updated
NIK-Asinhell-Pumpehuset-30052024-12-27-1717330674

De rutinerede kræfter i Asinhell serverede dødsmetal fra den gamle skuffe, og publikum foran Hades nød opvisningen i metallens mest populære genre.

Kunstner
Dato
22-06-2024
Trackliste
1. Desert of Doom
2. Trophies
3. Pyromantic Scryer
4. Inner Sancticide
5. The Ultimate Sin
6. Island of Dead Men
7. Leprosy (cover)
8. Wolfpack Laws
9. Impii Hora
10. Pits of Utumno / Ridden with Disease / Internal Bleeding (medley)
11. Fall of the Loyal Warrior
Koncertarrangør
Fotograf
Nikolaj Bransholm (arkiv)
Karakter
3

Asinhell behøver nærmest ingen introduktion. Med guitarist Michael Poulsen som musikalsk midtpunkt, har han allieret sig med Marc Grewe fra Morgoth, Flemming C. Lund fra The Arcane Order, Jacob Hansen fra Invocator og Morten Toft Hansen fra Raunchy m.fl. Alle erfarne herrer, der kan deres instrumenter og dødsmetalliske ophav. De udgav tidligere på året debutpladen 'Impii Hora', og debuterede også som gruppe i Pumpehuset i slutningen af maj.

Her på Copenhell var modus operandi den samme. Der blev spillet en masse numre fra pladen, naturligvis, og så krydrede Asinhell det med et par covernumre. Publikum er med på legen, og der blev crowdsurfet fra start. Man spottede sågar forsangeren fra Persecutor tage en tur over menneskehavet foran Hades-scenen lørdag aften.

Man kunne også tydeligt se på ansigterne hos Asinhell, at de nød at stå på scenen og kigge udover de fremmødte. De erfarne herrer fik lov at spille dødsmetal i en time og skrue tiden tilbage til dér i slutningen af firserne og starten af halvfemserne, da genren opstod og endte med at blive en af, hvis ikke den, mest populære subgenre i heavy metal.

Asinhell valgte da også at hylde nogle af inspirationskilderne. Først var det et Death-cover i form af 'Leprosy', og senere var det en medley bestående af Morgoths 'Pits of Utumno', Autopsys 'Ridden With Disease' og Obituarys 'Internal Bleeding'. Death, Obituary og Autopsy giver sig selv, ligesom det heller ikke ligefrem var nogen overraskelse, at Marc Grewes tidligere band, Morgoth, fik lidt spilletid på Copenhell.

De når at få dedikeret showet til deres gode ven, Toke Holt, der udover at være en del af holdet bag Copenhell, også fungerer som manager for Michael Poulsens lidt større band. De lukker ned med 'Fall of the Loyal Warrior', der er åbningsnummeret på pladen. En god måde at binde en sløjfe på koncerten, der blev vel modtaget af publikum, og som lignede deres debut i Pumpehuset for en lille måneds tid siden.

Det er ikke originalitet Asinhell bugner af, men spilleglæde og lyst til at hylde den dødsmetal, de hver især er flasket op med gennem teenageårene, bærer bandet og showet. Er man selv til den slags, så er Næstved Metal Fest i august måned stedet at være.