Nyt fra Vestfronten: Tyrann

Tyrann - Djævelens Musik

Nyt fra Vestfronten tager dig denne gang stik mod øst til vores naboland, hvor Tyrann endda synger på deres særegne lokale Astrid Lindgren-dialekt. Umoderne heavy metal for de moderne.

Kunstner
Forfatter

Tyrann er svenskere, fordi de ikke kunne være tyskere, og de består af tidligere og nuværende medlemmer af klassisk heavy metal-ensemblet Enforcer og det langt mere dystre landsmands-band Tribulation. De synger endda på svensk – sandsynligvis fordi de ikke mestrer tysk. Tyrann spiller Djævelens musik på ‘Djävulens musik’ fra 2021. Megasejt!Er det et band, der ser sejt eller farligt ud, og kan de måske køre knallert?
De er i sort-hvid, og det tyder på, at de tilhører ældre og sejere tider. Og dertil hører et sørgmodigt blik, der forklarer, at de er eftertænksomme mænd med store følelser. MEN det er en løgn, der skal narre ikke-fans af genren. Man ser tydeligt, at de kun er sekunder fra at skule farligt ind i kameraet. Lige før de fræser gennem småland i deres udborede Saab 99.

Tyrann band

Men har de et navn, der lyder sejt, når du fortæller om det til dine venner?
Tyrann! Sådan en der bestemmer. Den lede lærer der kaster med nøglebundt. Ham den ondsindede fra niende, der nakker din skolemælk i kantinen. Ham fra Nordkorea. Tyrann er farlige, så derfor er det et megasejt navn. Man lever endda med den indbygge svenske stavefejl.

Har de et navn, der ser godt ud, når du skal skrive det bagerst på dit kladdehæfte?
Nej, måske ikke. Men til gengæld vil du lykkes i første forsøg, fordi du ikke skal tegne edderkoppe-spind eller flaksende flagermus for at fuldende udtrykket. Du egner dig virkelig godt til at snitte i lærerens kateder, når du ser dit snit, mens han læner sig faretruende ind over Annikas bord for at lære hende om integralregning og kaffe-ånde.

Tyrann Logo

Hvad kan jeg sætte på min battlevest, og hvad kan jeg have under den?
Du kommer selv til at tegne det med din sprittusch, for Tyrann gør sig ikke i merch, og derfor kommer du også til at skrive, deres bandnavn direkte på din indsunkne brystkasse. Kan du strikke eller kan du ikke? Nu har du en grund til at lære det!

Hvis du nu kun vil høre et enkelt nummer, så skal du starte her:
“Don’t Make Fashion Of Our Heavy Metal Passion” fra debuten. Fordi det er nummeret, som du skal synge, når du ser en moderigtig ungersvend i Metallica-shirt fra H&M. Husk at være forberedt på at lave et virkeligt mic-drop-sejt comeback på hendes efterfølgende “Ok, Boomer!”!Og hvis du nu bliver fanget, så går du i gang med hele diskografien i denne rækkefølge:
Du starter forfra og lytter igen og igen til debuten, lige til kassettebåndet ikke kan spoles tilbage længere. For du får ikke mere, for der er ikke mere!Dont Make Fashion Tyrann

Du skal lytte til dette band, når du er træt af dinosaurerne i:
Accept, de er også så svenske, som nogen tyskere kan være.