Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

KTDF 23: En optakt

Populær
Updated
KTDFcover23
KTDFPoster
KTDFthursday
KTDFfriday
KTDFsaturday
KTDFsunday
KTDFmm

Årets Kill-Town Death Fest finder sted denne weekend - og programmet er vildt!

Spillested
Koncertarrangør
Forfatter

Kill-Town Death Fest er ikke kun en institution for dødsmetal på festivalscenen. Det er også et dansk alternativ til de større og mere kommercielle festivaler med stegte pølser, churros og bands fra den folkelige og letfordøjelige hovedstrøm. Et vaskeægte DIY-projekt i internationalt tilsnit med tilrejsende fra store dele af kloden, der oplever nogle af klodens allerhårdeste bands – og altid med et relevant og aktuelt udvalg af spændende dødsmetalbands på programmet. De danske og de udenlandske. En ramme for de bands i undergrunden der oftest ikke bookes, og derfor ikke kan opleves på de større metalfestivaler, og en ramme for de cirka 600 publikummer, der igennem fire dage har chancen for at dykke ned i den hårdere, mørkere, mere udfordrende del af dødsmetalgenren. En festival der, lige så meget som den er til for connoisseurs af dødsmetalgenren, lige så meget er til for alle andre nysgerrige samt elskere af metalfælleskab, hygge og rar musik i en sort DIY-ånd.

Fra første gang i 2010 og de første år frem blev KTDF afviklet i Dødsmaskinen i Ungdomshuset på Dortheavej, og da festivalen efter en pause mellem 2014 til 2018 genopstod, har det siden været Pumpehuset, der hver sensommer har lagt scener og byhave til festivalen. Også i år, hvor KTDF er lige om hjørnet og afvikles d. 31 august - 3 september  og Devilution er på pletten.

 KTDF program 12


KTDF 23: Torsdag

Danske Sulphurous har æren af at åbne årets festival på Main Stage. Vi kan glæde os til bandets første koncert siden 2012! Albummet ‘The Black Mouth of Sepulcre’ var et af årets allerbedste i 2021 –  der er lagt i ovnen til dansk smadder af international klasse.

Sulphurous
Main Stage 18.00Er festen efter Teratoma, Ascended Dead samt Bones ikke allerede i gang, er der rig mulighed for at få én på den dårlige stemning med tyske Drowned, der siden 1992 har udgydt demoer med dødsmetal af den hårde karat. Bandets fuldlængde-debut ‘Idola Specus’ fra 2015 hinter til hvad vi har i vente – en formørket tysk dødsmetal af den lækre slags.

Drowned
Main Stage 22:00Amerikanske Deteriorots historie går tilbage til året 1990. Bandet har med skiftende intensitet udgivet dødsmetal af den ækleste, ondeste og rareste slags; med vægt på de klassiske oldschool-dyder. Dødsmetal som din far lavede den. Deteriorot er pt aktuelle med albummet ‘The Rebirth’ – og har netop brændt alle besøgte byer ned på den Europa-tour, de slutter på årets KTDF.
Vær klar foran Main Stage når bandet lukker førstedagen, det bliver ondt, væmmeligt og hidsigt!

Deteriorot
Main Stage 24:00
KTDF 23: Fredag

Fredag er for alvor en dag med lækre vederstyggeligheder på programmet, og dagen bliver da også skudt hårdt i gang med Phobophilic og Degraved. Lige på og hårdt, lige som du kan lide det. Både Grave Infestation, Gosudar, Apparition, Degraved og Civerous giver fredag deres første europæiske koncerter nogensinde. Et eksklusivt udvalg. Du får ingen pauser, ingen bands overlapper nemlig hinanden på KTDF. Det er sympatisk, og du har muligheden for at opleve nogle udvalgte stykker, eller hele programmet i sin dødspragt. 

Canadiske Phobophilic udsendte sidste år et af årets bedste debutalbums i genren.
Ungt, ondt og godt. Fredag har du rejst dig og står klar, når de åbner dagen på hovedscenen. Har du tømmermænd, er der sandsynligvis ikke en bedre kur end den, Phobophilic vil skyde dig i brystet – og mon ikke også der bliver plads til lidt gymnastik på gulvet?

Phobophilic
Main Stage 17:00Energisk og nederdrægtig, ond dødsmetal direkte fra Los Angeles kloakker, med aldeles rådden og fordærvet vokal. Det er hvad du kan glæde dig til, når Civerous går på scenen, første gang på europæisk jord. 

Civerous
Black Stage 20:00Også de flinke drenge i Gosudar giver deres første koncert på europæisk jord. Fra 2018 og frem har dette russiske band smidt en håndfuld aldeles ulækre singler på gaden, hvilket i 2021 resulterede i fuldlængde-debuten ‘Morbid Despotic Ritual’ – et album, denne skribent det pågældende år mente var i toppen af de bedste dødsmetaludgivelser.
Tag godt imod Gosudar, de starter ved midnat.

Gosudar
Black Stage 24:00Convulse står øverst på fredagens plakat. Det finske band har eksisteret under navnet Convulse siden 1990, holdt en pause fra 1994, og har igen huseret som gendannet orkester siden 2012. Convulse er en slags stiftende fædre af den finske “Nokia-scene”; byen de kommer fra. Man vil sandsynligvis, og med god grund, finde albummet ‘World Without God’ i rigtig mange dødsmetalhjem, det er en ægte klassiker – og lige så meget, som Convulse er at betegne som oldschool death metal, lige så meget er de i dag et orkester, der har bevæget sig i en mere progressiv retning.
Det bliver ægte ondt, hårdt og skandinavisk!

Convulse
Main Stage 01:00
KTDF 23: Lørdag

Da denne skribent engang midt i 90'erne lånte en CD af en af de store drenge der hed Johnny, var det Benedictions ‘Transcend the Rubicon’, der kom med hjem på minianlægget. Et anlæg hos en dreng, der var vant til D-A-D, og som også gennem faderen var opdraget til Black Sabbath – men Benediction blev the gateway drug! Vel nok lørdagens “største” navn, på en dag der også byder på foruroligende lækre ubehageligheder som Autophagy, Sedimentum og Transgressor ikke mindst.
Ja, og så repræsenteres Danmark med selveste Strychnos.

Når norske Abhorrations hektiske dødsmetal er klinget af i Byhaven tager italienske Aphotic over selvsamme sted på de to af dagens koncerter, der er gratis for alle der kommer forbi Pumpehusets Byhave lørdag mellem kl. 14:00 og 17:00.
Har du endnu ikke billet til årets KTDF må du se at få dem købt. Er det ikke en mulighed så kom alligevel forbi, sig goddag, og vær med til de gratis koncerter i den gode stils tjeneste.

Aphotic er med albummet ‘Abyssgazer’ aktuelle med en af årets fedeste udgivelser, og koncerten på KTDF bliver bandets første nogensinde. En lækker blanding af død og doom i et atmosfærisk univers. En potientiel ultra-lækker oplevelse under åben himmel en sensommerdag i København.

Aphotic
Outdoor Stage 16:00Det canadiske band Sedimentum udgav i 2022 et af årets mest ventede udgivelser i genren. Årene op til havde budt på særdeles lovende demoer fra bandet fra det fransktalende Québec – og de stod distancen. Nu skal de spille deres første europæiske koncert, og du kan lige så godt begynde at glæde dig. Et ungt, talentfuldt band til fans af Purtenance, Abhorrence eller måske Tomb Mold i deres tidlige demodage.

Sedimentum
Main Stage 21:00Transgressor, det legendariske band fra Tokyo, der skulle gå hen og blive forløber for Anatomia. De blev dannet i 1989 og spillede sammen som band til og med 1993, inden de opløste sig selv. Over årene har de gendannet sig til særlige lejligheder – f.eks til KTDF i 2014, og nu altså til udgaven 2023. Et særligt europæisk show kun for dig, og bandet er netop disse dage aktuelle med EP’en ‘Beyond Oblivion’.

Transgressor
Black Stage 24:00Da Benediction i 2020 udgav albummet 'Scriptures' var det igen med Dave Ingram og hans legendariske vokal i front. Et godt comeback. Sammen med bands som Napalm Death, Carcass, Bolt Thrower og f.eks. Cancer var bandet en definerende del af den engelske scene i 90’erne. Benediction har helt sikkert alle hits og en god blandet pakke med til os, når de lukker og slukker lørdagens udgave af KTDF.

Benediction
Main Stage 01:00
KTDF 23: Gloomy Sunday

Søndag; den “rolige” dag på Kill-Town Death Fest.

Vi er sikkert trætte og skal lige i gang efter 30 timers koncerter. Vi kan derfor snildt tage 12 mere – og søndag er netop den lidt blidere dag på programmet. Vi skal bl.a se Anatomia, Fossilization og Bell Witch. Musik og merch kan enhver tid erhverves under festivalen i de forskellige bands stande, eller i den officielle KTDF-shop ude i Byhaven, men søndagen byder traditionelt også på “Metal Market” i de nederste gemakker af Pumpehuset. Gratis entré for alle. Et marked for alle de metal-godter du står og mangler i pladesamlingen – og et godt fif fra én pladesamler til en anden; har du krydret dagen med et par genstande (hvis du f.eks. er på festival) er du i højere grad i stand til at få købt lige det, du mangler, og måske lidt til. 

Som The Nausea og V.V.V. har varmet os op i Byhaven (fri entré) er vi potentielt klar til de obskure finnere i God Forsaken, der skal spille deres første show uden for Finland i 20 år! Kender du bandet, er der størst sandsynlighed for, at det er deres selvbetitlede EP fra 1991 der fik dig i gang, og death/doom-bandet har gennem årene da også været opløst og gendannet et ton af gange. Sidste EP er fra 2002, og rygterne siger, at de pt arbejder på et nyt album – måske vi får nyt materiale at høre? 
Under alle omstændigheder bliver det tungt, ondt og rart.

God Forsaken
Main Stage 16.00Når Anatomia går scenen, skal vi trakteres med vaskeægte japaner-død.
Ikke en kontrolleret fermentering, men ægte, ækel råddenskab, perfekt til at rive op i en træt festival-krop med. Bandet blev dannet i Tokyo i 2002 og har lige siden kastet snesevis af lækre modbydelighder mod os i en sløv og ond blanding af death- og doommetal. 
Gå ikke glip af Anatomia.

Anatomia
Main Stage 20:00Fra Brasilien kommer Fossilization, og kan du lide din dødsmetal apatisk, ondt og tungt som ind i helvede skal du stå klar når de entrerer scenen i de nederste gemakker søndag aften. 
Den 8. september udgiver de deres første fuldlængde ‘Leprous Daylight’, og du kan med sikkerhed se frem til at få nyt materiale skudt i ørerne. 

Fossilization
Black Stage 21:00Bliver det mørkere og tungere end italienske Fuoco Fatuo
Den perfekte afslutning på årets festival – og en lækkerbidsken i absolut topklasse for de af os, der bliver hængende til det sidste. Fuoco Fatuo gæstede KTDF i 2014, samt corona-udgaven i 2021, og nu altså som afsluttende headliner søndag aften på dette års festival. Bandets tredje album ‘Obsidian Katabasis’ udkom i 2021 og er et kunststykke udi formørket funeral death/doom.
Forbered dine trommehinder – koncerten med Fuoco Fatuo har potentiale til at blive en af de rigtig lækre oplevelser i år!

Fuoco Fatuo
Black Stage 23:00