Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 — Kill-Town Death Fest 2023: debutanterne

Updated
KTDF23

Om en lille måned forvandles Pumpehuset til en ekstremmetalisk højborg, når niende udgave af KTDF finder sted. Intet mindre end 37 acts pryder plakaten, hvoraf flere er debutanter. Og dem skal vi dykke ned i!

Kunstner
Titel
+ Egregore + Fossilization + Apparition + Gutless
Spillested
Dato
31-08-2023
Forfatter

Vi kender alle Bell Witch, Benediction og Of Feather and Bone, som blot er nogle af de hovednavne, der skal sørge for infernalske nakkesmerter til festivalgæsterne. Men når man nørder programmet mere igennem, vil man dog bemærke, at flere bands enten har deres live- eller europæiske debut på festivalen, og derfor ikke nødvendigvis er alment kendte blandt de danske koncertgængere.

Undertegnede har derfor hørt mange timers musik igennem for at finde frem til de fem debutanter, man ikke skal gå glip af, og passende kan krydse af som de første, når spilleplanen bliver offentliggjort.

5. Gutless, torsdag d. 31. august
“Warning! This tape contains audio of a real, live murder. Proceed at your own risk.”. Behøver den australske gruppe yderligere introduktion? Det går hurtigt, det lyder råddent, og det bliver smadret — en bedre start på festivalen kan man ikke ønske sig!4. Apparition, fredag d. 1. september
Nu skal vi til et andet engelsksproget band, der også lyder råddent, men som til gengæld gør plads til mere langsomme passager i musikken. USA-kvartetten har udgivet et par ep’er og et enkelt fuldlængde album inden for de sidste fire år, og så har de lidt af en kendis (i visse kredse…) i lineuppen; bassisten Taylor Young har nemlig tidligere spiller trommer i Nails og ikke mindst Crematorium, som han drog på turneer med, siden han var 17 år gammel.3. Fossilization, søndag d. 3. september
Vi forbliver på det amerikanske kontinent. Brasilianske Fossilization er ligeledes et projekt med få år på bagen, hvorfor det måske ikke kommer som den helt store overraskelse, at de ikke har været på den anden side af det atlantiske ocean før. Deres debutplade kommer ud lidt under en uge efter deres optræden på festivalen, hvorfor man som publikum velsagtens kan forvente at få livepremiere på den — det bliver brutalt og livsbekræftende.

 ">  

2. Egregore, lørdag d. 2. september

Når man lytter til ‘The Word of His Law’, gruppens eneste udgivelse, kan man tydeligt høre, at medlemmerne både har spillet i black-, teknisk død- og thrashbands. Lyduniverset er kompleks men samtidig let tilgængelig og kredser om de mystiske og okkulte elementer, lyrikken er funderet i. Hvis niveauet holdes lige så højt live, kunne det sagtens gå hen at blive en af de mest interessante koncerter på festivalen. Vi krydser fingre!1. Aphotic, lørdag d. 2. september

Et af undertegnedes personlige højdepunkter på plakaten er livedebuten for italienske Aphotic med medlemmer fra tidligere Ekpyrosis og Fuoco Fatuo, der i øvrigt lukker og slukker festivalen søndag d. 3. september, og som ud at dømme fra deres optræden på KTDF i 2021 med lethed igen kunne gå hen og levere en af festivalens bedste koncerter. Kan man forvente det samme af denne nye konstellation, som leder tankerne hen på Portal, Bølzer og Abyssal? Ja, der er mødepligt!

 ">