Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Premiere: Solbrud

Populær
Updated
Premiere: Solbrud

Solbrud er klar med ’Vemod’, der er opfølger til den anmelderroste ’Jærtegn’, som vi her tilbyder læserne mulighed for at lytte til samt info om releasekoncert.

Solbrud er relativt hurtigt blevet et kendt navn i det danske metalmiljø. De udgav deres debutplade ’Solbrud’ tilbage i 2012 og fulgte den i 2014 op med ’Jærtegn’, der gav dem flotte anmeldelser og med ét gjorde dem rasende populære. Siden 2014 har de stået på mange forskellige scenekanter, hvor koncerten i Langenæskirken i Aarhus nok er en af de mere specielle. Når man hører Solbruds postludium i det nye nummer 'Forfald' kan man da også godt blive sendt tilbage til den aften.

Solbruds ’Vemod’ følger op, hvor ’Jærtegn’ slap. Deres atmosfærisk, nærmest drømmende black metal, hvor teksterne, naturligvis fristes man næsten til at sige, stadig er på dansk lyder som Solbrud gør og tilføjer fire nye kapitler til en bog og en rejse, der kun lige er startet.

Ungdomshuset lægger skrå brædder til en releasekoncert, hvor Slægt varmer op. Begivenheden kan ses på de sociale medier eller her. Yderligere datoer meldes der med stor sandsynlighed ud om snarest. Solbrud har selv bekræftet tre koncerter i Polen, Tyskland og Frankrig.

Er man fan af Solbruds tidligere værker er ’Vemod’ bestemt værd at lytte til. De fire sange varer 50 minutter og det kræver derfor, at man har tid til at sætte sig ned og koncentrere sig om musikken. Et af numrene er mere end 16 minutter langt, så såvel stilmæssigt og kompositorisk er vi så langt fra den radiovenlige musik, som vi kommer i black metal. Fire sange synes at være modus operandi for Solbrud, som alle kan nydes her.

">

Forudbestil pladen her: