Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 12: Ugens udgivelser

Updated
hazmatgoat

Coronavirussen er over os, og landet er lukket. Alle skal blive hjemme og undgå kontakt i så vid udstrækning som muligt. Det tager både spillesteder og bands alvorligt, og cirka alle koncerter er aflyst. Derfor skriver vi naturligvis heller ikke om ugens koncerter, men om ugens udgivelser.

Dato
16-03-2020
Forfatter

Så godt som alle er spærret inde i egne hjem, og de af os, der ikke er, har så pissetravlt med at få den smule samfund, vi har tilbage, til at løbe rundt. Så koncerter bliver der ikke noget af.

Vi må bekæmpe vores metalabstinenser på anden vis, så her får du en lille oversigt over udgivelser, du, i metaforisk forstand, kan sprøjte direkte i årerne og derved få dækket din rifftrang. De fleste af dem er spritnye, men vi har set i bakspejlet med et par stykker, så I kan få dem med, selvom vi overså dem i første omgang.

Redwood Hill
De danske ekvilibrister i langsom black metal, Redwood Hill, har netop udsendt deres tredje fuldlængde, ‘Ender’, fredag 13. april. Forvent en masse tyngde og gode riffs.

Shamash
Samme dag udsendte et andet dansk black metal-band også en fuldlængde. Københavnerne i Shamash droppede deres første fulde album, og er klar til at fortrylle dig med blastbeats og mellemøstlige melodier. Læs anmeldelsen her.

Violet Cold
Den azerbaijanske genreturist Violet Cold udgav 1. marts sit ottende album. Hvis du er black metal-purist, er denne plade ikke noget for dig, men hvis du er interesseret i at høre atmosfærisk black metal blandet med ambient og EDM på allersmukkeste vis, så dyk ned i ‘Noir Kid’.

Death the Leveller
Det irske episke doom metal-band Death the Leveller leverer opfølgeren til den selvbetitlede debut. De har opfindsomt nok kaldt den “II”. Det er åbenbart det, man gør i 2020. Vi ville egentlig have skrevet en anmeldelse, men pladen var temmelig kedelig, så det her bliver vores omtale. Lyt selv her.

Awenden 
Fra USA’s mindste stat kommer Awenden, et soveværelsesband, der spiller atmosfærisk black, så englene synger. Projektets anden plade, ‘Golden Hour’ er et fremragende bud på, hvor atmosfærisk black metal kan tages hen i fremtiden.

Stonus
Stonus spiller stoner metal. Well, duh. Selvom deres navn er dumt, og deres plade er grim, lyder musikken fremragende. Nyd solen i dit karantænedomicil og rock ud til deres støvede riffs. Grækenlands svar på Kyuss, ville en person med flair for dramatik måske skrive.

Dopelord
Også fra Polen kommer der stoner metal, dog her med noget større tryk på metal-delen end hos grækerne ovenfor. Dopelord, der varmede op for Saint Vitus i København for et lille år siden, har sendt fjerde album på gaden. ‘Sign of the Devil’ er en skive tonstung hashpsykose, og den får det med garanti til at vibrere i dit mellemgulv.

Code Orange
De pennsylvanske smadderpunkere i Code Orange sætter hastigheden noget mere op på deres ligeledes fjerde album. Med en ekstra guitarist i Dominic Landolina er der rig mulighed for at få stillet sin appetit på fræs og breakdowns.

I forsøget på at undgå indespærringsvanvid anbefaler vi på det kraftigste at udvide din musikalske horisont. Lad være med bare at sætte Slayer på igen, der er rigeligt nyt at tage af.