Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 22: Ugens udgivelser

Updated
XIBALBA_OLD_ENGLISH_LOGO_KNIFE_MOCK_315928a7-0764-4e6e-9207-5cf824a95222_800x

Noget, man skal drikke øl for at høre, noget, man skal drikke øl for at glemme, at man har hørt, og noget, hvor man bare skal bruge de tomme flasker til at slås med, mens man hører. Ugen byder på lidt af hvert på pladefronten.

Kunstner
Titel
+ Alestorm + Xibalba + Vandenberg + Violent Hammer m.fl.
Forfatter

Uge 22 står i skovlens tegn. Blandt de nye plader bliver der både budt på almen metallisk arkæologi, decideret gravrøveri, noget med nogen, der skal ud at finde Kaptajn Klos nedgravede skat, og et par ganske almindelige spadestik i undergrunden. Højdepunkterne får du her:

Static-X: 'Project: Regeneration Vol. 1' (Otsego Entertainment Group):
Kan du huske Static-X? Det der fattigmands-White Zombie, der udgav et par ret okay plader omkring årtusindskiftet, før de fulgte op med dobbelt så mange elendige plader og slutteligt gik i opløsning? Nu gik det jo hverken værre eller bedre, end at frontmand Wayne Static gik hen og døde af narko, og resten af bandet efterhånden er løbet tør for penge. Så kan man heldigvis altid grave nogen gamle demoer frem og genindspille gamle hits med en forsanger lånt fra et band, der er endnu mere glemte end Static-X (men åbenbart stadig mere populære end Machine Head). På positivsiden kan setuppet til bandets første plade i 11 år næppe være mere usselt og uigennemtænkt, og vi glæder os derfor til kun at kunne blive positivt overraskede.

(NB! I Coronaens uhellige navn er udgivelsen udsat til 10.juli. Forventningerne vedbliver at være de samme.)

 

Alestorm: 'Curse of the Crystal Coconut' (Napalm Records):
Er det dumt? Ja. Er det tåbeligt? Ubetinget. Er det sådan noget, Devilutions og Blastbeasts respektive øverstkommanderende forsones over og vælter biler til, mens de hyler drukviser mod månen? Også i den grad. Fjolleskotterne fra Alestorm er tilbage med endnu en flodbølge af keyboardsovs forklædt som power metal. Med pirattema. Fordi menneskeheden åbenbart ikke er klogere. Her er det, på bedste Corona-vis, en udmærket idé at holde afstand, sørge for at spritte sig grundigt af ved eventuel kontakt og for en sikkerheds skyld søge læge, hvis man føler, at man har været udsat for badeandstæmmernes nyeste opus.

 

Xibalba: 'Años En Infierno' (Southern Lord):
Et band, der har lommeknive som en del af deres merch-sortiment, bør være garant for en gedigen røvfuld. Det er Xibalba også. Plade nummer fire er stadig hardcore, men nu med endnu mere død og doom most ned i boksehandsken. Der er ikke nok breakdowns, siger du? Det er bare, fordi Xibalba ikke behøver at holde så lange pauser, før de fortsætter med at tæve dig. Xibalba er den slags musik, der kræver, at du trækker snotten lidt til dig, hvis ikke du vil ned på jorden.

Vandenberg: '2020' (Mascot Records):
Ret stor engang før årtusindskiftet. Har arbejdet sammen med nogle af de største i branchen uden nogensinde sådan rigtigt at blive et navn. Mest sådan noget, man har hørt om engang, men aldrig rigtig har gidet lytte til. Velanset i Holland, hvor man åbenbart nyder at tage en masse stoffer og høre sådan noget. De fleste sange handler mest om at være sej og mandig og bare knalde og være vild, men dækker nok mest over en skrøbelig maskulinitet. Kendt for sin gule alienmaskot. Har lavet et cover af 'Hvor skal vi sove i nat?'. Og sjovt nok også noget med badeænder ligesom Alestorm.

Hva'?

Nå, det er åbenbart Hampenberg. Vandenberg er nok cirka det samme. Bare med hard rock.

 

Centinex: 'Death in Pieces' (Agonia Records)/
Sinister: 'Deformation of the Holy Realm' (Massacre Records):
Er du træt af dødsmetal med samtidsrelevans, er der heldigvis også noget af det gamle fra nogen af de bands, der var med, da det var rigtig sjovt, men aldrig for alvor var blandt de bedste. Nu skal man jo ikke stoppe med at spille, bare fordi man aldrig har været meget mere end hæderlig til det, og derfor byder svenske Centinex på album nr. 11 og hollandske Sinister på album nr. 14. Forvent dødsmetal af halvfemserskolen, der er lige præcis godt nok, til at du ikke slukker midt i et nummer i ren foragt, og lige præcis forglemmeligt nok, til at du har glemt, hvordan det lød ... nnnu.

 

 

Violent Hammer: 'Riders of the Wasteland' (Hells Headbangers):
En af Finlands store udmærkelser er, at de udover at have flest metalbands pr. indbygger også har flest dårlige metalbands pr. indbygger. Pladedebuterende Violent Hammer er ikke nødvendigvis et af dem. Er du sådan en type, der fint kan trives med at få brølt uforståelige fraser durk ind i kraniet af en makker, der har saunagusen siddende dybt i sjælen, altimens hans bandkammerater er ved at tune deres instrumenter til at køre over for rødt, er dødsblack-infernoet fra Violent Hammer klart mere “sisu” end “så luk da røven”.

 

Lesser Glow: 'Nullity' (Pelagic):
Kan du godt lide Neurosis? Ja? Er du også bare rigtig træt af, at Neurosis ikke udgiver en plade i uge 22? Så prøv landsmændene fra Lesser Glow. En solid omgang post-et-eller-andet, der går tilpas langsomt, til at man kan stresse af og glemme, at bands som Alestorm eksisterer. Selv om de ligner fem æstetik-studerende og (gisp!) smiler på deres PR-fotos, kan de godt spille tungt, omend der naturligvis skal være plads til de store følelser, klange og ditto rene vokaler. Fordi æstetik-studerende.

 

Ugen byder på en masse andre, uden tvivl fantastiske udgivelser, hvis bare man sænker barren en smule. Dem kan du få en fyldig oversigt over her:

Torsdag:
Tales of Murder and Dust: Fragile Absolutes (HPNG)
Blood Thirsty Demons: ...In Death We Trust (The Triad Rec/C.M. Releases)
Wayward: Midnight Blood (This Charming Man Records)

Fredag:
The KillerHertz: Innocent Sinners (NoiseGate)
Carach Angren: Franckensteina Strataemontanus (Season of Mist)
Sorcerer: Lamenting of the Innocent (Metal Blade)
Acarash: Descend to Purity (Dark Essence)
Akolyth: Akolyth (Amor Fati)
Ancient Curse: The New Prophecy (Pure Steel)
Ancillotti: Hell on Earth (New Steel)
Astralborne: Eternity's End ((Prosthetic Records)
Enevelde: Enevelde (Terratur Possessions)
Blood Star: The Fear (Shadow Kingdom)
Blut: Hermeneutics (AUSR)
Brant Bjork: Brant Bjork (Heavy Psych Sounds)
Evoker: Evil Torment (Blood Harvest)
Hellbound: Overlords (Discouraged Records)
Northwind: History (No Remorse Records)
Rrrags: High Protein (Lay Bare Recordings)
Heads: Push (Glitterhouse)
Shivers/Nauseator: Too Gross For Most split (Hells Headbangers)
Stargazery: Constellation (Pure Steel)
The Committee: Utopian Deception (Folter Records)
The Space Octopus: Tomorrow We'll Be Gone (Art Gates)
Shok Paris: Full Metal Jacket (No Remorse)

Lørdag:
Kryptamok: Verisaarna (Purity Through Fire)
October Falls: A Fall of an Epoch (Purity Through Fire)