Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 25: Ugens udgivelser

Updated
Lamb-of-God-2-Travis-Shinn-resized

Der er en dansk streamingfestival i weekenden, men der er også nye plader fra blandt andet Lamb of God, Cro-Mags og Withering Surface at nyde i sommervarmen i denne uge.

Kunstner
Titel
+ Cro-Mags + Withering Surface + mange flere

Vi er stadig lige et lille stykke fra de første koncerter som for eksempel sid-ned-med-afstand-koncerten i næste uge. Men i denne uge er der, hvad der måske kan fungere som lille plaster på det værkende Copenhell-afsavns-sår, Slay Home – Slay Safe på Forbrændingen, der bliver streamet. Det foregår fredag og lørdag med Artillery, Cabal, Ethereal Kingdoms, Hatesphere, Lamentari, Møl, Orm og Solbrud. Mere info findes på Facebook.

På udgivelsessiden ser vi første nye pladeudgivelse fra Withering Surface siden 2004. Dengang var det melodisk metal med en snerrende vokal, som gav musikken et såvel dødsmetallisk som thrashet touch. Om det stadig er sådan kan for alvor udforskes på fredag, når 'Meet Your Maker' udkommer via Mighty Music.



Selvom danske Withering Surface var ganske aktivei udlandet før de 15 års pause, så får det jo nok lidt mere opmærksomhed, at Lamb of God er klar med 'Lamb of God'. En titel i eget navn langt inde i karrieren er ikke altid et udtryk for manglende kreativitet, men benyttes ofte også til at vise en ny start. Og Lamb of God er da også for første gang ude med en skive uden det stiftende medlem Chris Adler bag trommerne, og det skal blive spændende, hvordan der tages imod den nye mand på den post, Art Cruz.



Du har selvfølgelig læst interviewet med Harley Flanagan her på sitet for nylig. Ellers så gør dig den tjeneste at gøre det HER. En masse kontroverser og 20 år er gået, men nu er hardcore punk-bandet Cro-Mags tilbage med 'In the Beginning', der lover rå energi i rigelige mængder.



Det er ikke kun Withering Surface som har fundet sammen igen. Engelske Atavist er tilbage. De udgiver 'III: Absolution' på fredag. Rigtigt gættet, det er bandets tredje fuldlængde, men generelt har udgivelsessiden fra bandet, hvis medlemmer også gør eller har gjort sig sig i Winterfylleth, Pine Barens og Satanic Dystopia, ligget stille siden 2008. Det' death, det er doooooom. Slæbende tungt og smukt for dem, der har tiden til fordybelsen og mørke drømme i sommernatten.



And now for something completely different...

Black metal fra svenske Malign bliver nemlig genudgivet på alskens formater via Shadow Records. Der er tale om 'Demo 1/95' i al sin primitive råhed. Det har bestemt sine momenter, ja, det "swinger" nærmest til tider. Gammel vin på nye flasker. Det er der i øvrigt mere af, når samme selskab udgiver Ofermods 'Pentagrammaton' 15 år efter indspilningen, nu med nyt mix og ny master. Det er dog først i næste uge.



Men er der slet ikke noget melodisk uden råbende sangere? Jo da. Der er Auriums rockede symfoniske metal, som dog preller lidt af på denne skribent. Bedre, men ikke meget, går det med Greyhawk, hvis albumtitel 'Keepers of the Flame' gør, at genrebetegnelsen "Power/heavy metal" ikke virker overraskende. Med tegneserie-coverartwork og skrigende guitarsoli må vi hellere sende et tip til Manden med weekendwesten.

">

Så er der nye progressive toner fra Protest the Hero. Albumtitlen er næsten ligeså snørklet at udtale som nogle af bandets finurlige riffs. 'Palimpsest' udkommer som de fleste af ugens udgivelser på fredag.



Livet er herligt. Det siger Mushroomhead, i hvert fald. De har også nyt ude i denne uge, og det sker via Napalm Records. Forvent industrielle grooves over en melodisk, let metallisk baggrund a la Lacuna Coil. 



UDGIVELSESOVERSIGT

Mandag

Dominion of Suffering  The Birth of Hateful Existence (Black/death metal), Slovak Metal Army / Necroeucharist Productions
Malign  Demo 1/95 (Black metal), Shadow Records /Regain Records
Sxuperion – Omniscient Pulse (Death metal), Bloody Mountain Records
Zebadiah Crowe – Host Rider (Black metal), LORE BREAKER RECORDS

Tirsdag
Greyhawk 
– Keepers of the Flame (Power/heavy metal), Fighter Records

Onsdag
Eremit 
– Desert of Ghouls (Sludge/doom metal), Transcending Obscurity Records


Fredag
Cro-Mags – In the Beginning (Hardcore), Arising Records
Lamb of God – Lamb of God (Groove Metal) ,Nuclear Blast Records
Mushroomhead - A Wonderful Life (industrial goth metal), Napalm Records
Protest the Hero – Palimpsest (progressiv metal), Spinefarm Records
Withering Surface – Meet Your Maker (Melodic death metal), Mighty Music
ATAVIST – III: Absolution (Death/doom metal), Candlelight Records
Aurium – The Second Sun (Symphonic metal),Art Gates Records
EISREGEN – Leblos(Black/death metal), Massacre Records
HAIL SPIRIT NOIR – Eden In Reverse (Prog/psych black metal/rock), Agonia Records
MARTHE – Sisters of Darkness (Heavy/doom metal), Caligari Records
RITUAL MASS Abhorred in the Eyes of God (Death metal), Caligari Records
Shadowflag – In Asylum Requiem (Black metal), CLOBBER RECORDS
SOLARIS – Un Paese di Musichette Mentre Fuori c'è la Morte (noise rock/post-rock), Bronson Recordings
Vile Creature – Glory, Glory! Apathy Took Helm! (Doom metal), Prosthetic Records


Lørdag/søndag
3xperimental – Symphony of Element (Atmospheric black/death metal), Self-released
Vspolokh – Помре (Black metal), Purity Through Fire