Uge 30: Ugens udgivelser

dee-snider
expunged

Sommeren er over os, og det ses i høj grad i aktiviteten på såvel koncert- som udgivelsesfronten. Der er meget stille, og metaltørken synes at være sat ind på trods af oversvømmelser over store del af Europa.

Kunstner
Titel
+ Geezer Butler + Axel Rudi Pell + Loch Vostok m.fl.
Dato
25-07-2021
Fotograf
Jacob Dinesen

Ugens koncerter:
Vi begynder med koncerterne. Det er stort set tørkestemning. Kun to koncerter er det lykkedes at finde frem til i den kommende uge. Begge er fredag den 30. juli, hvor Archangel spiller på High Voltage i København, og hvor Cabal lægger vejen forbi Stengade. Her bliver de supportet af Hanging the Nihilist.

Ugens udgivelser:
Der er ikke meget mere aktivitet på udgivelsesfronten, hvor der ligeledes synes at være en knastør periode. Ugen er præget af en række genudgivelser og nogle nye udspil med bands, der i coronapausen har brugt tiden på at indspille coverversioner af andre kunstneres sange.

Der er genudgivelse af et par albums fra progressive O.S.I. og af Vaders andet album ’De Profundis’. Endelig er der også et boxset fra Geezer Butler med en samling af hans soloalbums med bonusmateriale. Af næsten-genudgivelser – i det mindste halvgammelt materiale – kan også nævnes livealbummet fra Swallow the Sun, ’20 Years Of Gloom, Beauty and Despair’.

Bevæger vi os videre til coveralbums, så er Axel Rudi Pell klar med ’Diamonds Unlocked II’, hvor guitaristen kaster sig over fortolkninger af bl.a. Rainbow, Sammy Hagar og Brian Johnsons gamle band Geordie. Og måske lidt mere bemærkelsesværdigt af sange af Paul Anka og Abba.

Mere obskur er en udgivelse med bandet Tragedy med den foruroligende titel ’Disco Balls To The Wall’. Der er tale om en ”hyldest” til Bee Gees, Abba, Toto m.fl. Der må være nogle, der synes det er morsomt. Napalm Records har da valgt at udgive ”herligheden”. Det er dog nok de færreste, der kan se genialiteten i dette projekt.En anelse mere relevant er måske coveralbummet fra Crystal Vibers frontfigur Marta Gabriel. Gabriel har åbenbart valgt at bruge corona-lockdown til at indspille en række sange fra andre bands med kvinder bag mikrofonen. Det er ikke et nødvendigt album. Men det kan måske bringe minder om glemte sange. Det er ikke de helt store midler, der er kastet efter videoen med coverversionen af ’Count Your Blessings’ af bandet Malteze.Fra Skandinavien kan henvises til broderlandets progmetaller Loch Vostok, der udgiver ’Opus Ferox – The Great Escape’.Den gamle Twisted Sister forsanger Dee Snider er ligeledes klar med nyt med albummet ’Leave A Scar’. Det synes ikke at være meget anderledes her en vanligt.I den noget mere atmosfæriske stil er der nyt fra King Woman med albummet ’Celestial Blues’.Også redaktøren er dykket ned i ugens udgivelser og kommer med sine anbefalinger – og advarsler: En af de udgivelser, redaktør kunne have et godt øje til, er en ny plade fra canadiske Expunged. Godt nok spiller de dødsmetal, men med Jo Steel, der har stået bag to af årets hidtil bedste rendyrkede metaludgivelser, Ice Wars ‘Sacred Land’ og Aphrodites ‘Orgasmic Glory’, i førersædet, lover det godt. Expunged har endda fået taget et nyt bandbillede, hvor de ikke skygger for trommeslageren, og det ser han frygtelig tilfreds ud med. Musikken? Rådden død af Stockholmerskolen. Det er OK, og det er sejt nok, men flere hvin og mere tempo, OK?

Kan du slet ikke få nok af den slags, er du allerede helt spændt op til Hexorcists debutplade, ‘Evil Reaping Death’. Deres label kalder dem “666 % maniacal death”, hvilket er agentsprog for “Morbid Angel worship” komplet med Azagthoth-vanvidssoli, overspillet-kassettebånds-produktion og ildevarslende kirkeklokker. 

Mere vovemodige er Tombstoner, der frygtløst bevæger sig langt op i 90’erne for at finde referencerne til deres grindsvingende død med ikke så lidt groove på debutalbummet ‘Victims of Vile Torture’. Vores dødsmetalanmelder syntes, der var for meget hardcore over det på sidste års EP, ovre i grindcorelejren vil man måske nok synes, at der er lidt for lidt. Men elsker du Gatecreeper, og vil du hellere smadre tungt rundt til din dødsmetal end stå og pege og føle dig sej, er Tombstoner bandet for dig, og det er slet ikke dårligt.

Hvis det, du i virkeligheden var ude efter i din død, faktisk bare var de der atonale Azagthoth-soli, skal du i stedet gå efter Dylan DiLellas ‘Human Shield’, der over tre sange fraserer over ‘Freebird’ tester det fulde spektrum for metallisk udfoldelse på elguitar. Det lyder lidt som Glenn Branca, hvis han var vokset op i en trailerpark, eller som Keiji Haino, hvis han var rigtig metal, og ingen af delene er faktisk ment negativt. Dylan DiLella spiller normalt techdød i Pyrrhon, og det burde han droppe til fordel for mere af det her skronk.

Apropos guitarister, der egentlig bare helst vil spille en masse solo uden at hele tiden at skulle lade resten af bandet komme til (Manden med Weekendvesten, vi kigger på dig nu), udgiver brasilianske Kiko Shred en plade, hvor han, ret skal være ret, faktisk har fået skrevet nogle sange at spille solo op ad. Nyd videoen til ‘Mirror’, hvor der bliver spillet så hurtigt, at sangeren helt glemmer at lipsynce, og peget på et spejl, hver gang ordet “mirror” nævnes.Udgivelsesoversigt:

Mandag d. 26. juli:
Hexorcist: ‘Evil Reaping Death’ (død)
Fulanno: ‘Hash Negro En Las Misas Funebres’ (stoner)
Galvanizer: ‘Prying Sight Of Imperception’ (død)
Cultum Interitum: ‘Veneration Of The New Dawn’ (black)
Grieving: ‘Songs For The Weary’ (doom)
Serpentrance: ‘Akra Tapeinosis’ (black)

Tirsdag 27. juli:
Voidgazer: ‘Dance Of The Undesirables (biker prog)
Lunar Funeral: ‘Road To Siberia’ (psych doom)
Loch Vostok: ‘Opus Ferox – The Great Escape’ (prog)
Arna: ‘Dragged To A Lunar Grave’ (black)

Fredag d. 30. juli:
Fate's Hand: ‘Fate's Hand’ (heavy metal)
Fetid Zombie: ‘Transmutations’ (død)
Tombstoner: ‘Victims Of Vile Torture’ (dødsgrind)
Vrexiza: ‘Vrexiza’ (black)
Blacksword: ‘Alive Again’ (power)
Eden: ‘The First Circle’ (blackened noise / post-metal)
Expunged: ‘Into Never Shall’ (død)
Groza: ‘The Redemptive End’ (black)
Karloff: ‘The Appearing’ (psych)
Kiko Shred's Rebellion: ‘Rebellion’ (power)
Stress Angel: ‘Bursting Church’ (thrash)
The Five Hundred: ‘A World On Fire’ (metalcore)
Xalpen: ‘Sawken Xo On’ (black)
Axel Rudi Pell: ‘Diamonds Unlocked II’ (hard rock)
Dimman: ‘Songs And Tales of Grievance’ (melodød)
Dylan DiLella: ‘Human Shield’ (harsh noise, free jazz, drone, shoegaze, metal)
Fimir: ‘Tomb Of God’ (doom)
Lotus Thrones: ‘Lovers In Wartime’ (post-punk/goth/shoegaze)
Shrieking Demons: ‘Diabolical Regurgitations’ (død)
Gnosis: ‘Omens From The Dead Realm’ (black)
Ixtlahuac: ‘Teyacanilitztli Nahualli’ (black)
Vassago: ‘Storm Of Satan’ (black)
Big Big Train: 'Common Ground'
Chunk! No, Captain Chunk!: 'Gone Are The Good Days'
Dee Snider: 'Leave A Scar'
The Five Hundred: 'A World On Fire'
Geezer Butler: 'Manipulations Of The Mind – The Complete Collection Box Set'
The Ghost Inside: 'Rise From The Ashes: Live At The Shrine'
King Woman: 'Celestial Blues'
Lantlos: 'Wildhund'
Marta Gabriel: 'Metal Queens'
O.S.I.: 'Free'
O.S.I.: 'Office Of Strategic Influence'
Praise The Plague: 'The Obsidian Gate'
Swallow The Sun: '20 Years Of Gloom, Beauty And Despair'
Tragedy: 'Disco Balls To The Wall'
Vader: 'De Profundis'

Søndag d. 1. august:
Anguish: ‘Doomkvädet’ (necro doom)