Uge 35: Ugens koncerter

-B2A8486-copy-42-1562704770

Hvorfor er der ingen, der har tænkt på at lave et thrash metal beach party før? Og lægge det i slummen? Det er der nu!

Titel
+ Baest + Orm + Tilvidør m.fl.
Fotograf
Peter Troest

Der findes dage, hvor man helst bare vil smække sine udtrådte sneakers op på bordet, trække bandanaen godt ned over øjnene og begynde at knalde dåsebajere med det samme, mens man fornægter den grusomme verden udenfors eksistens. Dage, hvor man gerne vil leve i en Municipal Waste-plade med ét langt beat down i pitten, burgere, bajere og et eller andet, der begynder med b, som indikerer hurtig thrash.

Hvis man har prøvet at leve den slags dage, hvor det er, som om nitterne på vesten sidder lidt løst, og alt er grimt og gråt, så kommer Tilvidør til ens redning nu: Lørdag arrangerer bandet South of Havnen Metal Festival i Sydhavnens strandbar mellem containere, cocktailbarer, madboder og kulørte lamper. Ni danske bands har varmet op til at flytte dig, så der er lys for enden af ugen.

Allerede mandag er der dog lejlighed til at få knubs og blå mærker, hvis ellers sikkerhedsvagterne på Plan B i Malmø tillader det: Missede du Agnostic Front i Esbjerg søndag aften, eller syntes du bare, der var for langt fra din sofa til Vadehavet, så er der en chance til for at fange bandet, der opfandt NYHC.

Blandt de danske bands, der spiller rundt omkring i landet i løbet af ugen, er det specielt værd at bide mærke i Orm, der torsdag aften holder pladeudgivelseskoncert for ‘Ir’ på Alice. Det er et af de mere ambitiøse værker i den senere tids danske metal, så lad drikkehornet og skindsærken blive hjemme, og kom og hør de bornholmske folkesagn sat ind i en meget nutidig sammenhæng.

Ambitiøst er det også, når Baest som en del af Aarhus Festuge spiller sammen med koret SØNK til en gratis koncert i Mølleparken. Kommer det til at fungere? Det kan du få at høre på fredag.

Fredag er der også mulighed for at svinge garnet i Roskilde, hvor Wintersun gæster Gimle sammen med Seven Thorns, Ethereal Kingdoms og Faanefjell. Det er første gang nogensinde, at finske Wintersun gæster Danmark og med sig har de danske opvarmning i Seven Thorns og Ethereal Kingdoms samt norske Faanefjell. Det bliver episk i domkirkebyen!


Oversigt:
Agnostic Front – Plan B, Malmø, mandag 26. august

Hazemaze og Saint Karloff – Lygtens Kro, København, torsdag 29. august
Orm releasekoncert – Alice, København, torsdag 29. august
Baest feat. SØNK – Mølleparken, Århus, fredag 30. august
Wintersun, Seven Thorns, Ethereal Kingdoms og Faanefjell – Gimle, Roskilde, fredag 30. august
Aphyxion, Beneath The Silence og Among Phantoms – Radar, Århus, lørdag 31. august
Seven Thorns og Etheral Kingdoms – Beta, København, lørdag 31. august
South Of Havnen Metal Festival 2019: Demolizer, Mortal Dread, Tilvidør, Necrosis, Psycolia, Them Bailers, Pretext, Inthewaves og Social Addiction – Boxland, København, lørdag 31. august
Onkel Rejes Heavyshow – Richter, Gladsaxe, søndag 1. september