Uge 50: Ugens koncerter

A Perfect Circle
A Perfect Circle
Bell Witch
Enter Shikari
Career Suicide m.fl

Den kommende uge byder på flest koncerter i København. Der kan man til gengæld også høre funeral doom, komme på minifestival, se en vaskeægte kultlegende samt høre en bestemt supergruppe, hvis forsanger vi glæder os til at se på Copenhell.

Titel
+ Chelsea Wolfe + Bell Witch + Peter Murphy + Lucifer + Danko Jones + Enter Shikari + Impalers m.fl.
Forfatter

En ny uge betyder en ny uge med metal. Og allerede mandag aften går det løs i Aarhus, hvor Voxhall byder indenfor til ekstremmetal med hele fem navne. Øverst står den svenske dødsthrashgruppe The Crown, der næsten deler navn med franske Svart Crown, hvis seneste album ’Abreaction’ vi var svært begejstrede for, og som er et af opvarmningsbandene. Med sig har de de enslydende (i bandnavnet, forstås) Bleeding Gods og Bleeding Utopia samt Temnein, der alle musikalsk bevæger sig omkring dødsmetal med mere eller mindre thrashede og melodiske tendenser.

Ellers går det løs i København. Tirsdag kan man høre den 70’er-inspirerede og selvfølgelig svenske doom rock-gruppe Lucifer, der tæller The Hellacopters-frontmanden og den tidligere Entombed-trommeslager Nicke Andersson i besætningen, på Beta i hovedstaden. Træder man længere væk fra tungrocken og mere over mod tungsindet, byder samme aften på et lille stykke rockhistorie i Store Vega, når sanger Peter Murphy fejrer 40-års jubilæet for sit gamle band Bauhaus. Den britiske gruppe, der som bekendt er opkaldt efter 1920'ernes tyske kunst- og arkitektskole, er foregangsmænd inden for den goth rock, der siden har muteret sig ind i metallen og præget navne fra Type O Negative over Tribulation, og tidligere i år kunne vi sågar høre Bauhaus-nummeret 'Bela Lugosi's Dead' blive fremført af Mike Patton og Dave Lombardo som Dead Cross på Roskilde Festival. Murphy har bebudet, at han spiller hele det stilskabende album 'In the Flat Field' (1980), og med sig til det har han også den originale Bauhaus-bassist David John Haskins.

Københavnerfest
Dagen efter bliver man til gengæld nødt til at vælge, om man er til den kunstfærdige funeral doom, når Bell Witch spiller hele deres 80 minutter lange dødsepos ’Mirror Reaper’ på spillestedet Alice, eller om man er mere til den excentriske grungy rock i stort koncertformat, når A Perfect Circle spiller i Forum. Supergruppen tæller som bekendt guitaristen James Iha fra de pladeaktuelle the Smashing Pumpkins og selvfølgelig Tool-forsanger Maynard James Keenan, som man her kan tjekke dagsformen på, før han vender tilbage med sit hovedband på Copenhell til sommer. Det var en stor fornøjelse, da vi så dem i Stockholm tidligere i år, selvom albummet 'Eat the Elephant' var et haltende comeback. Med sig har de doom-art-metalsangerinde Chelsea Wolfe som opvarmning.

Og så bliver det weekend: Til minifestivalen Glöggten Station, der finder sted på Lygten Station i Københavns Nørrebro/Nordvest-kvarter, er der deathcore galore fredag med Cabal, Everything Is Terrible og Hanging the Nihilist, mens lørdagen byder på grooves fra Spitanger, de fremadstormende Deadnate, som vi roste for nylig, samt Death to Seattle og Riot Sun. Fredag er der også punk og hardcore i Pumpehuset med blandt andre canadiske Career Suicide, Night Fever og The War Goes On, og har man ikke fået nok tråd dér, kan man også bare blive weekenden over og høre Danko Jones og Enter Shikari samme sted, henholdsvis lørdag og søndag.

Er man mindre til fan-danko og elektronisk nuller-’core, kan man også høre, hvor stilrent thrash kan spilles af Impalers (der har annonceret, at de næste år holder pause på ubestemt tid), når de spiller på High Voltage lige ved iden af med opvarmning fra veteranerne i Wasted lørdag.

Befinder man sig ikke i København, er koncertudvalget mere snævert, men der er mulighed for at opleve nogle andre veteraner i de leveringsdygtige Pretty Maids, når de med support fra Tainted Lady spiller i Horsens fredag.

Oversigt:
The Crown + Svart Crown + Bleeding Gods + Temnein + Bleeding Utopia, VoxHall, Aarhus, mandag den 10. december
Lucifer, Beta, København, tirsdag den 11. december
Peter Murphy: 40 Years of Bauhaus, Store VEGA, København, tirsdag den 11. december
A Perfect Circle + Chelsea Wolfe, Forum, København, onsdag den 12. december

Bell Witch + ZRN, Alice, København, onsdag den 12. december
Pretty Maids + Tainted Lady, Horsens Ny Teater, Horsens, fredag den 14. december
Career Suicide + Night Fever + The War Goes On + Noise Family + Larma, Pumpehuset, København, fredag den 14. december
Glöggten Station: Cabal + Everything is Terrible + Hanging the Nihilist, Lygten Station, København, fredag den 14. december
Glöggten Station: Spitanger + Deadnate + Death to Seattle + Riot Sun, Lygten Station, København, lørdag den 15. december
Danko Jones, Pumpehuset, København, lørdag den 15. december
Impalers + Wasted, High Voltage, København, lørdag den 15. december
Enter Shikari, Pumpehuset, København, søndag den 16. december