Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 46: Ugens koncerter

Updated
23355_shopped900-mg-6081-1365409209

Det starter med dødsmetal, men det er kun begyndelsen for en alsidig uge 46 i metallens tegn på landets spillesteder.

Kunstner
Titel
+ Uriah Heep + Black Stone Cherry + Ghost Bath + TesseracT + Mantar m.fl.
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

Hvor sidste uges koncerter lagde noget mere mandagsblødt ud med Led Zeppelin-dyrkende Greta Van Fleet, som i øvrigt var nødsaget til at aflyse, så bliver det mere lige på og hårdt i denne uge, hvor Hypocrisy, Kataklysm og The Spirit indtager Pumpehuset i København mandag aften. Det gør de under banneret 'Death... is just the beginning', hvorved der refereres til en compilation af samme navn, som for nyligt er genoptaget i alskens formater. Og ja, altså også koncertformatet. Svenske Hypocrisy og canadiske Kataklysm bringer derfor dødsmetallen til København, mens tyske The Spirit varmer op med en art melodisk dødsmetal med black metalliske-tendenser.

Skal det være mere sort, så er der samme aften, ligeledes i København, koncert med shoegazerne i Ghost Bath, der er på tour med hjemlige, fremadstormende MØL. Det foregår på Stengade, men det må allerede nu tilføjes, at MØL desværre har meddelt, at bandet ikke spiller koncerten, men fortsætter den igangværende tour med amerikanerne, og forventer at være klar igen til showet i Berlin nogle dage efter. Erstatningen for MØL er Nordsind, der står for post rock/black metal.

Tirsdagen vil også rocke med
Med en hård start på plads er det godt, at man kan tage den lidt med ro og rocke godt ud tirsdag. Black Stone Cherry tager sin klassiske, sydstatsinspirerede rock til Pumpehuset, hvis det står endnu efter mandagens dødsmetalbrag. Monster Truck skal dog lige køre publikum over med sin bluesy, stenede sydstatsrock først.

Det er heldigvis ikke kun i København, at der sker ting først på ugen. 1000Fryd i Aalborg tager tirsdag imod amerikanske Nothing og bandets indie-shoegaze-rock. Lokale kollapse går med ligeså små armbevægelser, men selvom de nægter at skrive bandnavnet med stort, lover de intens musik lige fra hjertet.

Kan man ikke bare overnatte i Pumpehuset?
Tilbage i København kan man gøre onsdagen til en sej, ond dag, ved at aflægge visit til (black-) thrasherne i Skeletonwitch og en af verdens mest støjende duoer i tyske Mantar. De kommer til Pumpehuset, der virkelig har lagt sig i sadlen for få dig som gæst op til flere gange i denne uge. Måske skulle spillestedet tilbyde overnatning, for torsdag går det løs igen? Forudsat at man har billet, for arrangementet med Tesseract, Between the Buried and Me og Plini er nemlig udsolgt. Ja, det er der faktisk også til Black Stone Cherry, når vi nu nævner den slags detaljer, der jo er vigtige at vide for de mest spontane koncertgængere.

Endelig weekend – den bliver travl!
Fredag kan københavnerne tage til black metal med Orm, der har inviteret sludgemetallerne Dying Hydra med sig til Loppen. Der er også black metal i Ungdomshuset, hvor Yellow Eyes og Anicon fra USA spiller sammen med tyske Worship og danske Molok. Eller hvad med noget mere tungrocket i Lyngby? Templet har Childrenn og Grusom på plakaten. I den anden ende af landet byder aalborgensiske 1000Fryd på tung, proginspireret doom med Alkymist. Længere sydpå i Jylland byder Vejle på djent-metal med skønsang i form af Beneath the Silence og fræser-thrash med Killing.

Lørdagsudvalget er massivt, så lad os lige minde om, at tømmermændende kan kureres med klassisk engelsk rock og Uriah Heep om blev dannet helt tilbage i 1969. Det er Train i Aarhus, der har landet den aftale. Bandets 25. studiealbum gav vi topkarakter for et par måneder siden.

Men inden da, så er der en voldsom lørdag, og her bliver det jo svært at vælge. I Jylland er det en no-brainer: Her tager man på Generalen i Fredericia og oplever Childrenn, Encyrcle og Fiercer. København og forstæder derimod har udover "almindelige koncerter" to større arrangementer i form af Night of the Black Attack 3.0, der nærmest byder på black metal ad libitum på Forbrændingen i Albertslund med (O), Sunken, Afsky og Horned Almighty, og så er der 1-dags festivalen S.L.E.M på Østerbro med godt og blandet, blandt andet Livløs og Seven Thorns.

Gratis glæder og fed musik
Ellers er der releaseparty med legesyge djentlemen i Cold Night for Alligators, der udgiver en plade, vi sendte godt med ros til i sidste uge. High Voltage danner rammerne for det med fri entré endda og Billy Boy in Poison som support, mens endnu et releaseparty finder sted på RUST, hvor lovende Sunless Dawn står for stemningsfuld, progressiv dødsmetal.

Er pengene små, så er der jo altid bibliteket, hvor fornøjelserne er gratis. Ja, det er ikke en opfordring til at sidde og boge den en lørdag aften, men der er såmænd gratis død og hardcore på Gentofte Hovedbibliotek, der har inviteret Halshug til at give en opvisning i håndmadder og hardcore, mens Phrenelith nok skal sørge for, at dødsmetalfans kan gå glade fra stedet. Og slår det alligevel for hårdt, og behøver fornøjelsen ikke at være helt gratis, så er der svensk postgrunge/alternativ rock på Beta, hvor tAKiDA lægger vejen forbi. Det gør de i øvrigt igen samme sted om søndagen.

En travl uge 46, simpelthen. Ja, med det program, så bliver det hurtigt Roswell, undskyld uge 47...

Oversigt:
Hypocrisy + Kataklysm, Pumpehuset, København, mandag den 12. november
Ghost Bath + Nordsind, Stengade, København, mandag den 12. november
Black Stone Cherry + Monster Truck, Pumpehuset, København, tirsdag d. 13. november
Nothing, 1000Fryd, Aalborg, tirsdag d. 13. november
Skeletonwitch + Mantar, Pumpehuset, København, onsdag d. 14. november
Tesseract, Pumpehuset, København, torsdag d. 15. november
Childrenn + Grusom, Templet, Lyngby, fredag d. 16. november
Metallica Jam, High Voltage, København, fredag d. 16. november
Killing + Beneath the Silence, Værket, Vejle, fredag d. 16. november
Orm + Dying Hydra, Loppen, København, fredag d. 16. november
Alkymist, 1000Fryd, Aalborg, fredag d. 16. november
Yellow Eyes, Anicon, Sun Worship, Molok, Ungdomshuet, fredag d. 16. november
Night of the Black Attack 3.0, Forbrændingen, Albertslund, lørdag d. 17. november
S.L.E.M vol. 2, Lavuk, København, lørdag d. 17. november
Halshug + Phrenelith, Gentofte Hovedbibliotek, Gentofte, lørdag d. 17. november
Cold Night for Alligators, High Voltage, København, lørdag d. 17. november
Sunless Dawn, RUST, København, lørdag d. 17. november
Childrenn + Encyrcle + Fiercer, Generalen, Fredericia, lørdag d. 17. november
tAKiDA, BETA, København, lørdag d. 17. november
tAKiDA, BETA, København, søndag d. 18. november
Uriah Heep, Train, Aarhus, søndag d. 18. november