Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens udgivelser: Uge 30

Updated
3540402373_photo
a1315593422_10
primal-fear-2020-metal-commando-lp-518
a1781934906_10
Satanica-Resurrection-Of-Devil-s-Spirit-CD-97157-1-1592984051
Valkyrie-Fear
a1076321780_10

Er du ædel nok i din stålsatte sjæl? Er dit hjerte af metal? Ugen byder på heavy metal af den sandeste slags og progget techdød til at minde én om, at vi allesammen har nogen, der holder af os. Uanset hvor usandsynligt det virker.

Kunstner
Titel
+ Primal Fear + Meurtrières + Valkyrie + Satanica + Defeating Sanity

Ice War: ‘Defender, Destroyer’ – speed metal

Iskrigen er ikke den kamp, du udkæmper med dit afkom om, hvorvidt den mængde rosé, du hælder i dig under påskud af sommerferien, skal modsvares af et tilsvarende umådeholdent indtag af is for dem. Det er den krig, Manden med Weekendvesten forgæves kæmper mod en datter, der bare vil se ‘Frost’ igen og igen, så han ikke kan høre sin helteheavy på et ordentligt anlæg

Det er den slags helteheavy, Ice War gør det i på en charmerende klodset plade, der lyder, som om den kommer direkte fra 80’ernes overskudslager. Det er en af den slags plader, du kan være heldig at finde, når du fortrøstningsfuldt bladrer dig gennem kasserne på lørdagskræmmermarkedet på havnen i sommerhusområdet, men hvis du ikke kan få lov til det, fordi “i-i-i-i-i-i-s-s-s-s nu, moar, fa-a-a-ar!” kan du få dit fiks med ‘Defender, Destroyer’, der udkommer i morgen.



Primal Fear: ‘Metal Commando’ – power metal
‘Primal Fear’ er heller ikke bare den gamle Richard Gere-film, du ender med at falde i søvn til, når Anna og Elsa endelig er gået omkuld i sommerhuset, hvor fjernsynet kun kan vise blockbusters fra en svunden tid: Det er power metal så arketysk som en kolossal slikbøtte og ukueligt langhårede mænd, der drømmer om en verden, hvor et fistelhyl kan trylle både moderne metal og sukkerhysse børn væk og gøre én utroligt stærk og i stand til at drikke meget store øl uden at dejse om.  



Meurtrières: ‘Meurtrières’ – heavy metal
Hvis du alligevel er i gang med roséen, har knappet den hvide skjorte op og taget sommerhatten på mod den lave aftensol over sommerhuslandet, er det en go anledning til at give den som sofistikeret med en gang fransk finkultur i form af Meurtrières. De debuterer med en selvbetitlet EP, der har en ridder med et utrolig stort sværd og en kappe, der må være upraktisk at indtage den fjerntbeliggende klippeborg i, og så er de så franske, at de ikke bare synger på kærlighedens sprog, men også har en sangerinde, der går under navnet Fleur.



Satanica: ‘Resurrection of Devil's Spirit’ – heavy metal
Hvis en halv times fransk brynjebinging ikke er helt nok til at holde flasken igennem, er japanske Satanica så ægte gammeldags, at de forsager såvel grammatik som enhver blusel. Baphomet på en kirkegård i fuldmåne, 666 og omvendte kors i logoet, fængende, tostemmigt omkvæd om djævlens magt og en påfaldende 90’er-chugging burde være rigeligt til at holde terrassen fri for unge mennesker, så du har de metallisk lyserøde dråber helt for dig selv.



Valkyrie: ‘Fear’ – heavyrock
Hvis du vakler i troen og ikke er klar til at give dig helt hen til den heavy metal, du brugte 90’erne på at forsværge, fordi du troede, det var sejt at gøre det, fungerer Valkyrie som et udmærket gateway-drug. Kvartetten spiller heavyrock af den slags, der for ti år siden ville være blevet markedsført som doom, fordi alle ville høre doom dengang. Så skulle de lige have vænnet sig til den teatralske vokal, der minder om en afdæmpet King Diamond: I dag er det i høj grad den, der sammen med de episke twinguitar-melodier hæver bandet over doom-sumpen. 



Defeated Sanity: ‘The Sanguinary Impetus’ – prog/tech death metal
Når alle andre sover, solen er gået ned, du ikke gider at drikke mere og er gået død i din kedelige bog, kan du finde din telefon frem og stene videoer med folk, der er så utroligt dygtige til at spille hurtigt på deres instrumenter i soveværelset, at det næsten – næsten – kan få én til at glemme, at det her er den mindst sexede musik, der findes i hele verden. På den måde er den selvfølgelig en god forsikring mod at få børn, der plager om is og ‘Frost’ og badedyr og opmærksomhed.

Giv dig hen til Defeated Sanity, der spiller dødsmetal, som om de trænede til at spille rigtig metal. Der bliver kørt skalaer, der er komplekse fills, der er kaffemaskineafkalkervokal og ikke den mindste snert af musikalitet over det. Men et sted derude er der også nogen, der holder af de her fyre. Det er på sin egen måde helt rørende. 



Oversigt:

20. juli:
Evil Warriors: ‘Schattenbringer’ – black metal

21. juli:
Ice War: ‘Defender, Destroyer’ – speed/heavy metal
Lionheart: ‘The Reality of Miracles’ – hard rock

22. juli:
Fides Inversa: ‘Historia Nocturna’ – black metal

24. juli:
Defeated Sanity: ‘The Sanguinary Impetus’ – prog/tech death metal
Angel: ‘A Woman's Diary – Chapter I’ – rock
Blackballed: ‘Elephant in the Room’ – rock
Dead Bronco: ‘The Annunciation’ – black folk/punk
Dead Bronco: ‘Driven by Frustration’ – black folk/punk
Meurtrières: ‘Meurtrières’ – heavy metal
Blazing Rust: ‘Line of Danger’ – heavy metal
Buried Realm: ‘Embodiment of the Divine’ – prog melodic death metal
Empress: ‘Premonition’ – stoner/sludge
Mosaic: ‘Harvest’ – black metal
Satanica: ‘Resurrection of Devil's Spirit’ – heavy metal
Primal Fear: ‘Metal Commando’ – heavy metal
Valkyrie: ‘Fear’ – heavy/doom metal/hard rock
Angband: ‘IV’ – prog power metal
Martyr: ‘Fists of Iron’ – heavy metal
Stonebirds: ‘Collapse and Fail’ – sludge/post-metal
Pazuzu: ‘Revenant of Blasphemies’ – death/doom metal