Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA 18: Guide til fredag

Populær
Updated
WOA 18: Guide til fredag

Fredag bliver episk på Wacken Open Air ’18. Nightwish, Children of Bodom, Doro, Running Wild og Epica skal spille på de store scener. Men vi finder også noget på de små.

Spillested
Dato
03-08-2018
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Der bliver rigeligt med guitar og storladenhed på de store scener fredag. Godt nok åbner man med dødsmetal fra legendariske Cannibal Corpse og en mere ubestemmelig genre fra Amorphis, men så går det ellers over i Epica, Korpiklaani, Children of Bodom, Doro, Nightwish og Running Wild, førend Ghost lukker det hele ned. Masser af teater og pompøse opsætninger. 

Det er lidt uvist, om det bliver bedre af, at Louder Stage har navne som Mr. Big, og 2Cellos. Der er også Clawfinger, som spillede på samme scene sidste år, men de har åbenbart tænkt sig at smide en single her i starten af august, og så spiller de ’Special Anniversary Show’, da det er 25 år siden, deres debutplade udkom. Sidste år var de der, fordi deres tredje plade ’Clawfinger’ fyldte 20. Vi skal nok til at vænne os til, at der bliver råbt ’Nigger’ på Wacken hvert år.

Lidt mere interessant bliver det forhåbentlig at se svenske Dark Tranquillity på samme scene, eller også skal vi bevæge os ud på de små scener igen. Her gemmer der sig navne som Destruction og Mantar på W:E:T Stage. Begge tyske bands, der spiller på hjemmebane. Det ene band er tidløs thrash fra Tyskland, mens Mantar er en duo, der spiller sludge fra Hamburg, hvilket betyder, at de er så meget på hjemmebane, som man kan komme uden at spille inde i selve hansestaden.

Der er også Blues Pills på samme scene som de to tyske bands. Så hvis man gerne vil have lidt bluesrock med en kvindelig forsanger, bliver det ikke meget mere profileret end med svenskerne her. Om de får helt samme fremmøde som deres landsmænd i In Flames, der skal lukke Faster Stage ned fredag nat 00.15, er nok usikkert, men hvor danskerne havde onsdagen, så har svenskerne i hvert fald fredagen, eftersom Ghost har en midnatsforestilling fredag 01.45.