Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Velvet Revolver Interview, Del I

Updated
Velvet Revolver Interview, Del I
Heavyjam.dk til lyttefest med Velvet Revolver i Amsterdam og til efterfølgende interview med bassist Duff McKagan. AMSTERDAM: - Lyttefest på Café Black And White, et fedt rock’n’roll værtshus på Amsterdams gemytlige torv Leidseplan, som havde lagt lokaler til et par volumeblæs af det nye all-star band Velvet Revolvers meget imødesete debutalbum, ”Contraband”. Ydermere med en utømmelig fri bar med uanede mængder af Bavarian fad øl, og – efter ”Contraband” gennemlytningen – fremdeles fri bar og en heavy-DJ, der spillede den fedeste 70’er- og 80’er heavy, med en enkelt tur omkring Hammerfall og System Of A Down. Og så tilbage igen. Lang aften, men det var jo også en søndag så... huh-huh… Og sørme om ikke de to herrer Velvet Revolver- og ex-Guns N’ Roses medlemmer Slash og Duff McKagan også dukkede op på Café Black And White, hang ud og drak en tår non-alkoholisk Bavarian (Duff).

Dagen efter sad undertegnede så inde i det nærliggende American Hotels bar og fik serveret en supergod De Koninck reparations øl, mens interviewblokken blev hevet frem. Overfor sad den fyrreårige og ædruelige, men fremdeles sympatiske og entusiastiske rock’n’roll dreng, Duff McKagan.

Men inden, Duff får ordet skulle vi måske lige hurtigt opsummere: Velvet Revolver blev dannet af førnævnte Slash og Duff sammen med ex-Guns N’ Roses trommeslager, Matt Sorum og kaldte sig i starten (i april 2001) The Project. En overgang inkluderede The Project også ex-Guns N’ Roses rytmeguitarist Izzy Stradlin. Med inkluderingen af sanger Scott Weiland, sidste år og guitaristen Dave Kushner (ex-Suicidal Tendencies m.fl., senest i Duff s band Loaded) fik Velvet Revolver så deres live debut hjemme i LA og efterfølgende en pladekontrakt med RCA Records, som udgiver bandets debut album, ”Contraband” den 7. juni.


Kemien der kom tilbage

”Det er fedt at være tilbage med denne her plade,” indleder Duff McKagan vor samtale.

”Vi har lavet den rigtige plade og har fundet det rette band. Vi (gamle Guns-folk) har været adskilt, men har holdt kontakten ved lige i de cirka syv år siden vi forlod Guns. Men siden dengang har vi ikke rigtig mødtes i ét rum og spillet sammen. Matt og jeg havde et band sammen, Neurotic Outsiders og Slash og jeg har spillet med på en af Izzys plader, men vi indspillede separat.

Så, første gang vi var vi samlet i ét lokale, var ved den der Randy Castillo velgørenhedskoncert i 2001 (ex-Ozzy trommeslager Castillo, som døde af kræft, - red.). Jeg befandt mig oppe i Seattle da Matt ringede, om jeg ville deltage i den der velgørenhedskoncert for Randys familie, sammen med Slash og nogle af fyrene fra Buckcherry?? Klart, jeg fløj derned til Californien, vi mødtes i et øvelokale og FUCK, kemien slog mig omkuld! Oh, jeg havde jo helt glemt alt om den.”

Og så var det ellers tid for de gamle Guns-kammerater til at samle et decideret band.

”Jeg havde en guitarist i mit band Loaded, Dave Kushner, jeg tænkte ville være perfekt til dette her band og han har kendt Slash siden junior high school og ved hvordan man spiller sammen med Slash. I min hjerne er der faktisk kun to fyre, der kan spille sammen med Slash; den ene er Izzy, den anden er Dave."


[img]http://heavyjam.dk/img/710.jpg[/img]

"Så, vi havde en perfekt enhed, alt hvad vi manglede var en sanger! Da Stone Temple Pilots brød op. kom Scott og sagde, at dette var bandet han ville være med i. Han skrev teksten til ”Set Me Free”, til ”Hulk” soundtracket, som vi lavede for at se hvordan det fungerede med Scott. Men i samme minut, som han kom og sang den sang i vort øvelokale, tænkte vi: ’fuck, okay, vi har fundet vor sanger!’ Og han sagde det samme: ’kan vi ikke bare være et fucking band, sådan… forever!’”

- Var Izzy ikke også med i Velvet Revolver?

”Izzy kom ind et par måneder senere. Han er en god ven, som havde en bunke sange. Men ugen efter, vi fandt sammen ville han have, at vi skulle tage til Europa, hvor han og jeg skulle synge. Men Slash, Matt og jeg havde ambitioner med denne her ting, vi ville ikke bare gøre det sådan, vi ville have et rigtigt band og ville have en sanger med. Det forstod Izzy også godt. Men jo, han var involveret i nogle uger – vi brugte dog ikke nogen af de sange, vi skrev med ham, men måske på næste plade.”


Ingen intentioner

- Hvordan fandt I frem til navnet Velvet Revolver?

”Jeg havde jo det der band Loaded, som bare var mit hobbyband, men Scott elskede det bandnavn og foreslog at vi brugte det. Alle var ok med det, men så kom Slash over til mig, en dag – han er en fed kunstner og havde lavet noget hvor navnet ’Revolver’ stod ud fra en parentes. Revolver - dét var et fedt navn, jeg søgte det så på Google og fandt ud af at 100 bands over hele kloden hed Revolver! Så skulle vi til at have advokater til at opkøbe navnet, og det ville jo være umuligt. Så begyndte vi at forsøge os med ord foran ’Revolver’ og Scott kom op med noget i retning af ’Black Velvet Revolver’, uden at tænke på den konnotation, der var i forhold til Guns N’ Roses. Slet ikke. Der var ingen intentioner med det bandnavn – Velvet Revolver.”

- Er albumtitlen ”Contraband” heller ikke et statement?

”Slet ikke! Dette her album er ærlig, ligefrem rock’n’roll og i denne her verden af sikker musik, forholder albummet sig til så mange uafbalancerede ting som stoffer, sex, og alle de der beskidte ting, der sker i underverden. ”Contraband” kan betyde ”narkosmugleri”, men ved enden af dagen er det bare navnet på denne her fucking plade! Ligesom at ”Appetite For Destruction” bare var et navn på et maleri og et godt navn for et album og jeg vil ikke sidde her i 15 minutter og putte en betydning bag ”Contraband”. Desuden er albummet bare en undskyld for at tage på turné, he he.”

Det var således lidt om baggrunden for Velvet Revolvers tilblivelse og aktuelle album, men hvordan har Duff det så med Axl Rose og Guns N’ Roses i dag? Og hvordan har den med at skulle ud at optræde igen, nu hvor hans livsstil har ændret sig til det sundere efter de vilde sex, drugs & rock’n’roll år med Guns N’ Roses?

Menu