Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

W:O:A Metal Battle 2012: The Vision Ablaze

Populær
Updated
W:O:A Metal Battle 2012: The Vision Ablaze

The Vision Ablaze blev dannet i 2010 og er derfor et ganske nyt navn på scenen. Bandet har rødder i København, bortset fra John Ivar der er fuldblodsfæringen.

Medlemmerne i The Vision Ablaze har tidligere spillet alt fra grunge til black. Selvom alle henter personlig inspiration fra mange kilder, er bandet fælles om en stærk ide om hvor The Vision Ablaze skal hen; derfor henter vi i den konstellation inspiration fra bands som Killswitch Engage, Between the Buried and Me, Machine Head og lignende.

Hvorfor er jeres band blevet tilmeldt WOA Metal Battle?


Det var faktisk John Ivar der pressede på for at vi fik sendt vores EP i håbet om at deltage. Da Ivar argumenterede for potentialet i at deltage, var der ikke nogen tvivl: Vi skulle kæmpe for at komme ud og spille og komme videre til Wacken!

Hvad håber I at få ud af at være med?

Først og fremmest muligheder og erfaring. Dernæst chancen for at komme til Wacken og spille. For os handler det om at blive hørt af nyt publikum og fagfolk - at udbrede vores musik. Jo længere vi kommer, des større er vel chancen for at nå et større publikum, og forhåbentlig få en større fanbase.

Når det så er sagt, er konkurrencer altid ladet med visse forhåbninger; pladekontrakten, succesen - at nå til det næste niveau. Vi kan næppe undsige os, at der gemmer sig en håbet om at nå hele vejen. Les Brown rammer det rigtig godt med følgende citat: "Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars."

Hvad synes I om at blive bedømt af fagfolk og ikke kun af publikum?

Vi har kun positive ting at sige om at blive bedømt at fagfolk - publikums deltagelse og deres tilstedeværelse i det hele taget er afgjort relevant; vores formodning er at dommerne er kompetente nok til at vægte publikums deltagelse i deres overvejelser og derved afspejle publikums stemme alligevel.

Hvor langt tror I, bandet kan gå på Wacken, hvis I bliver sendt derned?

Er det et trickspørgsmål? Hvis vi kommer på Wacken, vinder vi. Der er nogle hårde konkurrenter i Danmark - og de er hårde på Wacken også - men hvis vi ikke tillader os selv at tro vi kan vinde, når man det ikke.

Realistisk set, kan vi mangle en erfaring som et ret nyt band, som nok er vores største akilleshæl. Vores fordel er et dynamisk lydbillede med en meget stærk, ren vokal der ikke behøves auto-tune og dubs for at lyde fedt.

Hvad mener I om, at nogle synes man sælger ud ved at deltage i en talentkonkurrence?

Vi ser ikke WOA metal battle som en konkurrence, der udnytter hårdtarbejdende bands. Når vi ser på de bands, der er udvalgt, ser vi ikke en masse bands, der sælger ud. Vi ser en række bands med ambitioner og ønske om at komme videre og lave noget effektiv PR for sig selv. Der er rigeligt med elitære holdninger på det punkt - det er vel også derfor i stiller os spørgsmålet - men det kan blive lidt trægt, hvis man lægger armene over kors og kun ser negativt på de muligheder der er derude.

Vi griber gerne chancen for at komme ud og spille for branchefolk og publikum; at der er en præmie at vinde er da kun en ekstra gulerod. Allerede nu får vi noget omtale, som vi sætter pris på - uden at have gjort andet end at sende en demo ind. Det er sgu fedt - og vi kan kun sige tak for det! Dem der vil kalde os sell-outs, vil næppe købe vores merch og cd'er alligevel...Der er konkurrencer derude, hvis formål nok er odiøse - det synes vi ikke metal battle er.