Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

VOLA i Amerika – tourdagbog, part 2

Updated
IMG_20221114_011315

VOLA er på tour i USA og Devilution følger med. Fra nord til syd og hjem igen.

Kunstner
Forfatter

Hej Devilution-læsere.

Så er vi tilbage i Danmark og har så småt rystet den værste jetlag af os efter vores første tour nogensinde i USA, Canada, Chile og Brasilien. Det har været helt vildt! Her får i et lille tilbageblik til anden halvdel af touren – første del kan I læse her.

Det har virkelig været en fantastisk oplevelse at rejse rundt og spille vores musik uden for Europa for første gang. Vi anede jo ikke, hvad vi kunne forvente – men mødet med lytterne har virkelig været en positiv oplevelse. Vi har haft mange udsolgte shows og er i det hele taget bare blevet mødt af et rigtig veloplagt publikum, som synger med fra første nummer. Det er lidt surrealistisk for os, at folk som bor så langt væk alligevel har fundet musikken, taget den til sig og, for manges vedkommende, har et så personligt forhold til den.  

På anden halvdel af touren var vi endelig ved at vende os til tour-rytmen igen. Det tager lidt tid, selvom dagene på sådan en tour ofte er ofte temmeligt ens. Denne var ingen undtagelse.

En typisk dag ser nogenlunde sådan her ud: Vi vågner i løbet af formiddagen (nogle senere end andre!) på en kæmpe parkeringsplads ud for en Walmart – det perfekte sted at parkere en 16 meter lang bandwagon! Så jagter vi den nærmeste Starbucks for kaffe, croissanter og wifi, hvorefter vi kører mod dagens spillested. Her bærer vi merchandise og grej ind og stiller op til lydprøve. Sådan én tager typisk en times tid. Vi er for det meste færdige omkring kl. 17 – og så er det ud og finde noget aftensmad inden showet.

Showet er altid dagens højdepunkt. Vi er ikke nervøse for at gå på, især ikke når vi har spillet mange shows i streg, men vi er altid spændte på at møde publikum, og det er ret forløsende, når showet er vel overstået. Måske drikker vi lige en øl eller sodavand på spillestedet og taler med nogle fans, men ellers er vi som regel hurtige til at pakke sammen, så vi, omkring kl. 1, kan køre mod den næste Walmart. Og sådan fortsætter det. Det er vores fjerde tour i år, så en pæn portion af året har været brugt i en køje/kiste à la denne:

IMG 20221114 011315

Man sover faktisk overraskende godt i sådan en, mens bussen bumler af sted.

IMG 20221122 145156

Det er ikke så tit, at der er tid til at komme rundt og se de byer, vi besøger, så fritiden bliver ofte brugt i bussen eller på spillestedet. På denne tour brugte vi f.eks. tiden på at øve op til vores kommende Danmarkstour, hvor vi kommer forbi Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København med en helt ny setliste. Her ses Asger øve i bussen på vej til show.

Foto 2022 11 18 05 48 48

På anden halvdel af touren kom vi blandt andet forbi Chicago. Det var et af de mindre steder, men der var rigtig god stemning! I Brooklyn spillede vi på Saint Vitus Bar, som selvom det er en mindre klub er et ret legendarisk spillested – Machine Head spillede for eksempel et par dage efter os.

IMG 5803

I Europa er der ofte god, hjemmelavet mad på spillestederne. Sådan er det ikke i USA og Canada, så vi fik spist en masse fastfood. Det var fint i starten, men man bliver hurtigt træt af burger et par gange om dagen, så vi blev gode til at opsøge de steder, som serverede mindre snasket mad, f.eks. thai, indisk og japansk. Det var til gengæld hyggeligt at være mere ude at spise sammen, end vi plejer, og på den måde også blive “tvunget” lidt ud af spillestederne, hvor man selvfølgelig bruger meget tid.

vola2

Efter en lang flyvetur fra New York til Santiago var det perfekt med en off day ved poolen på hotellet. Vi er ikke vant til at bo på lækre hoteller med pool, så det nød vi, som I kan se! Selvom vi ankom dagen inden vi skulle spille, ventede der os alligevel en velkomstkomité af begejstrede chilenske fans, som fik selfies og autografer – det var ret overraskende for os.

Foto 2022 11 25 21 26 18

Tingene fungerer nogle gange lidt anderledes i udlandet, end vi er vant til herhjemme. Det er første gang vi har set en bil parkeret inde på et spillested… Bilen kørte heldigvis igen kort tid inden dørene åbnede for publikum.

Både i Chile og Brasilien var publikum helt fantastisk. Her er et klip fra showet i Santiago.Efter en fantastisk tour til USA, Canada, Chile og Brasilien ser vi nu frem mod fem danske shows, som ligger lige om hjørnet. Kom ud og hils:)

09.12.2022 Studenterhuset, Aalborg
10.12.2022 Voxhall, Aarhus
15.12.2022 Tobakken, Esbjerg.
16.12.2022 Posten, Odense
17.12.2022 Store Vega, København.