Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF'13 - fredag

Populær
Updated
AMF'13 - fredag

Noget uventet var det, at det første band på scenen fredag også gik hen og blev dagens bedste koncert. Hovednavnene blev slået af uforfalsket, japansk energi.

Kunstner
Titel
+ Keep Of Kalessin + Ragnarok + Forgotten Tomb
Dato
07-11-2013
Koncertarrangør
Karakter
4

Efter torsdagens danske start var det fredag tid til allerede fra start at bevæge sig ud i internationalt terræn. Hele vejen fra Japan havde Aalborg Metal Festival fragtet thrash-bandet Survive, der i hvert fald ikke var mærket af hverken jetlag eller på andre måder var mærket af den lange rejse. For der var sgu knald på fra start. De bankede thrash ud af højtalerne, og det lød overraskende godt!

De havde en fed energi på scenen, og jeg kunne i øjeblikke tillade mig at drømme mig tilbage til en art Sepultura, fra dengang de var fede. Det er ikke sikkert, at Survive nogensinde bliver lige så store som hverken Sepultura, Metallica eller Volbeat, men deres koncert på Aalborg Metal Festival 2013 var åndssvagt fed. De formåede at parre det melodiske med det aggressive i deres thrash, og forsangerens evner på guitaren gjorde, at han faktisk slap af sted med at spille på en Dimebag Dean-guitar.

Overraskelsen med Survive gjorde, at jeg opstemt så frem til at blive blæst tilbage af Forgotten Tomb, der spillede en blanding af dødsmetal og black metal. Men italienerne blev lidt kedelige, og det blev aldrig tilnærmelsesvis lige så nærværende som Survive. Det var heller ikke dårligt, men bare en jævn omgang hegn, der ikke gjorde nogen fortræd.

Da Norge så blev repræsenteret i form af Ragnarok, kom vi helt ud til den sorte musik, hvor alle genrens elementer var repræsenteret. Corpse paint, guitaren, der lyder som en motorsav og alt, hvad der ellers ville gøre salige Euronymous glad fra hinsides. Det virkede lidt som en parodi på genren, og selvom der blev brølet så satanisk, at brysthåret visnede på publikum helt oppe foran, så fik Ragnarok aldrig rigtig publikum inddraget nok i hyldesten til Hin Onde.

Deres landsmænd fra Keep Of Kalessin havde lidt bedre held med deres mix af dødsmetal og black metal, hvor de har tilsat en knivspids keyboard og symfoniske elementer, der gør, at sammenligningerne med Behemoth og Dimmu Borgir ikke er helt af vejen. Men trioen fra Trondheim når ikke helt samme højder som de nævnte bands, omend deres koncert på Aalborg Metal Festival 2013 dog var ganske udmærket. Tidspunktet var 18.00 da Keep Of Kalessin gik på scenen, og nu havde folk fået fri fra arbejde, hvilket betød at salen var ved at være pænt fyldt, og det hjælper altid lidt på stemningen.

Dermed havde dagens fire første internationale bands fået varmet Studenterhuset godt og grundigt op, førend de lidt større navne tog over. Først var det den danske supergruppe Blood Eagle, der skulle spille deres første koncert nogensinde. Dernæst Incantation efterfulgt af Hatesphere og Soilwork. Du kan læse anmeldelse af tre af koncerterne særskilt ved at følge links nedenfor:

Blood Eagle
Incantation
Hatesphere

Da Soilwork gik af scenen, var klokken lige knap 01.00 og tiden var inde til, at Devilution-redaktionen og rigtig mange andre af de fremmødte driblede videre ud i nattelivet og fortsatte festen på Rock Caféen i Jomfru Ane Gade. Her vendte Kasper Molin plader og trakterede os med alt godt fra det metalliske hav, mens vi skyllede dagens oplevelser ned med Iron Maiden-øl. Det blev nok lidt for sent, og lørdag formiddag var derfor en anelse stram at gennemføre. Netop Soilwork lader vi slippe gennem rusen her på Aalborg Metal Festival, da de gæster Amager Bio søndag aften og så kigger vi med anmelderblikke på dem derfra.

Menu